Annons

Advokatbyrån
LexSeven

Metin ataseven

Advokat & notarius publicus

Metin Ataseven

BILDEXTRA: Mälaren runt – Här passerade tiotusentals motorcyklar Södertälje

Foto: Daniel Brace

Den tredje lördagen i august varje år åker tiotusentals motorcyklar Mälaren runt med start från Pampas Marina i Stockholm. I går, lördag 21 augusti var det dags igen för tusentals entusiaster att åka Mälaren runt.

För Södertäljebon Martin Mattsson blev detta 10e gången han åker Mälaren runt och andra året i rad han får med vännen Marcus Paeglis på resan.

– Jag har kört hoj sen jag va ett barn. Gillar accelerationen, ljudet från hojen och att få se så många olika slags motorcyklar.
Mälaren runt är en härlig upplevelse och avslutning för alla MC fantaster. Säger Martin till Telgenytt.

Här är det helt gratis att delta och vanligtvis har man en gemensam starttid, men pågrund av den rådande situationen så har arrangörerna beslut att det blir en flygande start, ingen gemensam starttid.

Rutter: Stockholm, Södertälje, Strängnäs, Eskilstuna, Västerås Enköping och därefter tillbaka till Stockholm

Fotograf: Daniel Brace

Braceiller Productions

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 22 augusti 2021 00:00

Anställd larmar – Misskötsel bland kommunpersonal

78DCBFCF-7BE7-42C1-AA24-A78AC3D318FA

En anställd på Södertälje kommun anmäler en annan anställd till IVO för misskötsel på arbetsplatsen.

Enligt upplysningen till Inspektionen för vård och omsorg missköter personen sitt yrke och äventyrar patientsäkerheten.

I anmälan till IVO framkommer det att personen tenderar att inte vara på plats för att sköta sitt. Det har resulterat i att patienterna flera gånger fått sena eller uteblivna behandlingar under dennes arbetspass.

Personen ska även arbeta på flera ställen samtidigt. Enligt uppgifter arbetar den anställde på Södertälje kommun främst kvällar och nätter, och påstås åta sig flera pass, under exakt samma tider, i andra kommuner så som Södertälje, Salem, Nykvarn och Danderyd.

Personen ska ha fått flera avvikelser på grund av misskötsel och setts försvinner från pågående arbetspass under flera timmar.

Patienterna och omvårdnadspersonalen samt sjuksköterskekollegor blir lidande när hen ej finns tillgänglig då han befinner sig i andra kommuner under sina arbetspass.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 augusti 2022 11:20
Senast uppdaterad: 9 augusti 2022 11:20

Utebio med succéfilmen rundar av festivalhelgen

Montage Alex Ataseven

Bild: Alex Ataseven / TSG Entertainment/Century Studios.

Torsdagen den 25 augusti inleds Södertäljefestivalen med en löptävling genom centrala Södertälje och en kammarmusikfest.

Nu meddelar centrumföreningen Södertälje City att den fyra dagar långa festivalhelgen avslutas med succéfilmen Free Guy med Marentrappan som läktare.

Under två torsdagar i juli kunde Södertäljeborna ta del av filmerna Mamma Mia! The Movie och The Greatest Showman som lockade storpublik till Marenplan.

Festivalhelgen inleds torsdag den 25 augusti och pågår i fyra dagar med flera artistuppträdande, tivoli och roliga aktiviteter för hela familjen.

Nu presenterar Södertälje City, tillsammans HSB Södertälje, succéfilmen Free Guy som avslutar festivalhelgen den 28 augusti med utomhusbio.

Succefilmen Free Guy med Ryan Raynold visas vid Marenplan den 28 augusti. Bild: TSG Entertainment/Century Studios.

– Vi ser fram emot en mysig kväll med filmvisning som avslutning av en intensiv festival. Utebio är uppskattat bland Södertäljeborna och därför kändes det givet att vi summerar helgen en sköt häng vid Maren och tittar på film tillsammans, säger Aljoša Lagumdžija, VD Södertälje City.

Den kostnadsfria utebion startar vid 20:30-tiden, beroende på väder och när det är tillräckligt mörkt och genomförs även om det regnar.

BILDEXTRA – Utomhusbio vid Marenplan

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 augusti 2022 08:06
Senast uppdaterad: 9 augusti 2022 11:13

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors