Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Ingen Södertäljefestival i år – Men Färg på Stan gör Succé

Erik Hanzon projekt- och kommunikationsansvarig på Södertälje City.

Södertäljefestivalen ställs in ännu ett år. Beslutet togs av Södertälje Citys styrelse tidigare i år på grund av den rådande pandemin.

– Vi inte haft möjlighet att göra festivalen i år på grund av pandemin, säger Erik Hanzon projekt- och kommunikationsansvarig på Södertälje City.

Att anordna en festival är inget som görs över en natt. En festival som besöks av tusentals människor kräver lång och noggrann planering och pågrund av det osäkra läget valde Södertälje City tidigare i år att meddela att Södertäljefestivalen 2021 ställs in.

– Det är inget roligt beslut att ta förstås, festivalen uppskattas av många. Det är dock en stor apparat som kräver mycket förarbete och planering, säger Erik Hanzon till Telgenytt.

Södertälje City – Södertäljefestivalen vilar i år

Här har ledningen istället valt att satsat på bland annat ”Färg på Stan” och använt stadskärnan som arena för värdefulla aktiviteter som exempelvis ljuspromenaden i centrum, dekorera på oväntade sätt, bjuda in olika konstnärer och göra färgglada och spännande inslag i centrum.

Ambitionen är att ta fram något som aldrig gjorts tidigare i Södertälje.

– Vi vill sätta extra färg på stan – och samtidigt lyfta det fina som redan finns. Genom att dekorera på oväntade sätt, bjuda in olika konstnärer och göra allt lätt att hitta på hemsidan välkomnar vi dig till nya färgglada och spännande inslag i centrum, sa Lena Raattamaa marknadsansvarig på Södertälje City i ett pressmeddelande i juni.

Färg på Stan är en slags gratis utställning under sommaren (jun-aug) som Södertäljebor kan besöka helt på egna villkor. Ett exemplet på en utställning år Kringelpandan som Södertälje City placerade vid Marenplan tidigt under sommaren.

– Kringelpandan har blivit kärleksbombad av mängder av barn och det har varit jätteroligt att se. Vi har haft ganska mycket besökare i centrum under sommaren och vi har velat göra det så roligt som möjligt att vara här trots läget med restriktioner, säger Erik Hanzon.

– Nu börjar allt tack och lov se bättre ut, och vi är öppna för möjligheten att anordna några enklare men ändå roliga evenemang i centrum. Vi har inget klart ännu men om vi hittar något som känns rätt så hoppas vi kunna presentera det i centrum inom kort, avslutat Erik Hanzon på Södertälje City.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 10 augusti 2021 00:00

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors