Företag i fokus:

Ingen Södertäljefestival i år – Men Färg på Stan gör Succé

Erik Hanzon projekt- och kommunikationsansvarig på Södertälje City.

Södertäljefestivalen ställs in ännu ett år. Beslutet togs av Södertälje Citys styrelse tidigare i år på grund av den rådande pandemin.

– Vi inte haft möjlighet att göra festivalen i år på grund av pandemin, säger Erik Hanzon projekt- och kommunikationsansvarig på Södertälje City.

Att anordna en festival är inget som görs över en natt. En festival som besöks av tusentals människor kräver lång och noggrann planering och pågrund av det osäkra läget valde Södertälje City tidigare i år att meddela att Södertäljefestivalen 2021 ställs in.

– Det är inget roligt beslut att ta förstås, festivalen uppskattas av många. Det är dock en stor apparat som kräver mycket förarbete och planering, säger Erik Hanzon till Telgenytt.

Södertälje City – Södertäljefestivalen vilar i år

Här har ledningen istället valt att satsat på bland annat ”Färg på Stan” och använt stadskärnan som arena för värdefulla aktiviteter som exempelvis ljuspromenaden i centrum, dekorera på oväntade sätt, bjuda in olika konstnärer och göra färgglada och spännande inslag i centrum.

Ambitionen är att ta fram något som aldrig gjorts tidigare i Södertälje.

– Vi vill sätta extra färg på stan – och samtidigt lyfta det fina som redan finns. Genom att dekorera på oväntade sätt, bjuda in olika konstnärer och göra allt lätt att hitta på hemsidan välkomnar vi dig till nya färgglada och spännande inslag i centrum, sa Lena Raattamaa marknadsansvarig på Södertälje City i ett pressmeddelande i juni.

Färg på Stan är en slags gratis utställning under sommaren (jun-aug) som Södertäljebor kan besöka helt på egna villkor. Ett exemplet på en utställning år Kringelpandan som Södertälje City placerade vid Marenplan tidigt under sommaren.

– Kringelpandan har blivit kärleksbombad av mängder av barn och det har varit jätteroligt att se. Vi har haft ganska mycket besökare i centrum under sommaren och vi har velat göra det så roligt som möjligt att vara här trots läget med restriktioner, säger Erik Hanzon.

– Nu börjar allt tack och lov se bättre ut, och vi är öppna för möjligheten att anordna några enklare men ändå roliga evenemang i centrum. Vi har inget klart ännu men om vi hittar något som känns rätt så hoppas vi kunna presentera det i centrum inom kort, avslutat Erik Hanzon på Södertälje City.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 10 augusti 2021 00:00

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors