Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Kevin Makota Ström kan skriva historia – Uttagen till VM i Ryssland

Nu kan brottaren från Nykvarn Kevin Makota Ström skriva historia när han ska representera Sverige i junior-VM.

Södertäljekillen, Kevin Makota Ström, är uttagen att som enda fristilsbrottare representera Sverige under Junior-VM i Ufa i Ryssland 15:e augusti.

– Det känns mycket bra och jag är väldigt taggad. Det är en ära att som ensam svensk få representera Sverige i herrfristil, säger Kevin Makota till Telgenytt.

Telgenytt skrev tidigare om 19 åringen Kevin Makota Ström som gjorde comeback, 28 juni i Tyskland, efter en långdragen ryggskada. Där tävlade Kevin i 70-kilosklassen och vann mot Albanien och Spanien, men förlorade mot en välmeriterad Georgier.

19 åringen Kevin Makota om comebacken i Tyskland “Gör det jag älskar”

Kevin lyckades komma på en 7:e plats av totalt 23 deltagare i sin comeback i Tyskland och nu har han åter bevisat att han tillhör toppskiktet i världen genom att bli uttagen till Junior-VM i Ryssland.

Nykvarns killen Kevin Makota Ström fick bekräftat under landslagslägret i Örnsköldsvik den gångna helgen att han kommer att representera Sverige i Junior-VM i Ryssland och sätta Nykvarns brottarförening på världskartan.

– Vi i Nykvarns Brottarförening är väldigt stolta över honom, säger tränaren Gerry Ström.

I Ryssland ska Kevin tävla i den stentuffa 70 kg-klassen som den enda svensk på herrfristils sidan i mästerskapet. Här kan Kevin Makota skriva historia då Sverige inte har tagit någon mästerskapsmedalj i fristilsbrottning sedan sovjets fall.

Redan 2019 var Kevin Makota Ström nära ett VM-brons då han förlorade en tight bronsmatch mot den stora brottarnationen Iran.

Förbundskaptenen Mehdi Farokhian är mycket nöjd med Kevins prestation under det gångna tredagars lägret i Örnsköldsvik då han visat upp fina tekniker samt stort fighterhjärta.

I tre dagar lades det mycket fokus på Kevin. Där sparrades han en hel del med träningskompisen Khamzat Chimaev från Tjetjenien som tävlar i MMA-organisationen UFC sedan 2020

Khamzat Chimaev gjorde sig ett stort namn när han blev svensk mästare i fristilsbrottning. Att Kevin sparrats med en mästare och en rutinerad UFC fighter tyder på att man förbereder Kevin för det tuffa motståndet som väntar i Ryssland 15 augusti.

– Trots att jag inte har samma sparring och träningsförutsättningar som mina motståndare från öststaterna har, så kommer jag ändå som vanligt ge allt för att komma så långt som möjligt i detta VM. Det gick bra på mitt förra VM så det är bara att köra på, säger Kevin Makota

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 1 augusti 2021 00:00

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors