Företag i fokus:

Kevin Makota Ström kan skriva historia – Uttagen till VM i Ryssland

Nu kan brottaren från Nykvarn Kevin Makota Ström skriva historia när han ska representera Sverige i junior-VM.

Södertäljekillen, Kevin Makota Ström, är uttagen att som enda fristilsbrottare representera Sverige under Junior-VM i Ufa i Ryssland 15:e augusti.

– Det känns mycket bra och jag är väldigt taggad. Det är en ära att som ensam svensk få representera Sverige i herrfristil, säger Kevin Makota till Telgenytt.

Telgenytt skrev tidigare om 19 åringen Kevin Makota Ström som gjorde comeback, 28 juni i Tyskland, efter en långdragen ryggskada. Där tävlade Kevin i 70-kilosklassen och vann mot Albanien och Spanien, men förlorade mot en välmeriterad Georgier.

19 åringen Kevin Makota om comebacken i Tyskland “Gör det jag älskar”

Kevin lyckades komma på en 7:e plats av totalt 23 deltagare i sin comeback i Tyskland och nu har han åter bevisat att han tillhör toppskiktet i världen genom att bli uttagen till Junior-VM i Ryssland.

Nykvarns killen Kevin Makota Ström fick bekräftat under landslagslägret i Örnsköldsvik den gångna helgen att han kommer att representera Sverige i Junior-VM i Ryssland och sätta Nykvarns brottarförening på världskartan.

– Vi i Nykvarns Brottarförening är väldigt stolta över honom, säger tränaren Gerry Ström.

I Ryssland ska Kevin tävla i den stentuffa 70 kg-klassen som den enda svensk på herrfristils sidan i mästerskapet. Här kan Kevin Makota skriva historia då Sverige inte har tagit någon mästerskapsmedalj i fristilsbrottning sedan sovjets fall.

Redan 2019 var Kevin Makota Ström nära ett VM-brons då han förlorade en tight bronsmatch mot den stora brottarnationen Iran.

Förbundskaptenen Mehdi Farokhian är mycket nöjd med Kevins prestation under det gångna tredagars lägret i Örnsköldsvik då han visat upp fina tekniker samt stort fighterhjärta.

I tre dagar lades det mycket fokus på Kevin. Där sparrades han en hel del med träningskompisen Khamzat Chimaev från Tjetjenien som tävlar i MMA-organisationen UFC sedan 2020

Khamzat Chimaev gjorde sig ett stort namn när han blev svensk mästare i fristilsbrottning. Att Kevin sparrats med en mästare och en rutinerad UFC fighter tyder på att man förbereder Kevin för det tuffa motståndet som väntar i Ryssland 15 augusti.

– Trots att jag inte har samma sparring och träningsförutsättningar som mina motståndare från öststaterna har, så kommer jag ändå som vanligt ge allt för att komma så långt som möjligt i detta VM. Det gick bra på mitt förra VM så det är bara att köra på, säger Kevin Makota

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 1 augusti 2021 00:00

Stor polisinsats – Två personer rånade med pistol och kniv

Polis-4

Arkivbild

Just nu pågår en stor polisinsats i Mariekäll med flera patruller. Enligt polisens uppgifter har två personer blivit rånade med ett pistolliknande föremål av flera gärningspersoner.

(Annonslänk)

Klockan 15.22 på torsdagseftermiddagen inträffade ett rån i Mariekälla, vilket resulterade i att fler polispatruller kallades in för att inleda en omfattande sökinsats efter de misstänkta gärningspersonerna.

Enligt polisens uppgifter blev två personer rånade av tre maskerade gärningspersoner, beväpnade med ett pistolliknande föremål och en kniv. De ska ha tvingat tvingade offren att lämna ifrån sig en mobiltelefon och en klocka innan de snabbt försvann från platsen.

En person uppges ha blivit misshandlad, men det finns inga rapporter om att denne har behövt uppsöka sjukvård.

De svartklädda och maskerade gärningspersonerna är ännu på fri fot trots insatser från flera polisresurser för att gripa dem. En utredning om grovt rån har inletts.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 17:27
Senast uppdaterad: 18 april 2024 18:03

Stort tryck inför Swedish Workshop i Södertälje

Foto: Visit Sweden

Foto: Visit Sweden

Södertälje står i fokus när Visit Sweden arrangerar Swedish Workshop, ett av sina mest framstående internationella mötesevenemang för resebranschen. En ökad efterfrågan, särskilt från amerikanska reseaktörer, har lett till att arrangören nu måste tacka nej ytterligare anmälningar.

I år arrangeras Swedish Workshop, som är Sverige främsta mötesplats för internationella reseaktörer och den svenska besöksnäringen, i Södertälje den 24–25 april. Evenemanget, som har en lång tradition sedan 1984, har detta år sett ett exceptionellt internationellt intresse, med över 80 aktörer från olika länder anmälda till deltagande. Det starkaste intresset kommer från amerikanska reseaktörer, vilket har lett till att Visit Sweden, för första gången, har behövt tacka nej till ytterligare deltagare från USA.

– Trycket är så pass stort att vi dessvärre måste begränsa antalet amerikanska aktörer på Swedish Workshop nu för att få plats med andra, vilket så klart är lite trist, säger Visit Swedens vd Susanne Andersson.

(Annonslänk)

Detta ökade intresse för Sverige som turistdestination stöds av ny Google-statistik, vilket speglar det växande globala nyfikenheten på Sverige. Med ett uppdrag från den svenska regeringen att marknadsföra landet som en attraktiv destination, står Visit Sweden inför den positiva utmaningen att balansera efterfrågan med möjligheterna till interaktion och nätverkande under evenemanget.

Årets upplaga av Swedish Workshop samordnas även med den globala hållbarhetskongressen GSTC2024, som hålls av Global Sustainable Tourism Council på Kungliga Djurgården i Stockholm. Denna unika möjlighet att delta i båda evenemangen understryker Sveriges engagemang för hållbar turism och innovation inom besöksnäringen.

Med en vision om att Sverige ska vara världens mest hållbara och attraktiva resmål senast år 2030, är Swedish Workshop en kritisk del i Visit Swedens strategi att främja hållbart resande och långsiktigt värde för både besökare och de lokala samhällena.

– Det är tydligt att det internationella intresset för Sverige som resmål är stort. Vi ska titta på om vi kan göra något ytterligare för alla de amerikanska researrangörer som vill hitta partners i Sverige, eftersom alla inte kommer att få plats, säger Anneli Crichlow som är Visit Swedens evenemangsansvarige för Swedish Workshop.

Swedish Workshop sätter Södertälje på kartan.

– Vi ser detta som en fantastisk möjlighet att visa staden från sin bästa sida och låta besökarna upptäcka Södertälje som besöksmål. Det är viktigt både ur ett turismekonomiskt perspektiv – och att vi bygger en stolthet hos oss som bor och arbetar här. Södertälje har mycket att erbjuda, säger Aljoša Lagumdžija, VD Södertälje City

Läs även: – Södertälje värd för ett stort internationellt evenemang

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 16:00
Senast uppdaterad: 18 april 2024 16:04

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors