Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

BILDEXTRA: Nu byggs uteserveringen på Stora torget

Se vår video från platsen här

Efter många turer kring försenade leveranser och förväntningar så börjar uteserveringen på Stora torget äntligen ta form.

– Vi är väldigt glada att det äntligen går framåt, vi har verkligen sett fram emot det här. Självklart hade vi hoppats på att kunna komma igång tidigare, men vi är positiva och ser fram emot premiären. Förhoppningsvis är vi helt klara om en vecka, säger ägaren Jerome Abrohom till Telgenytt.

Som Telgenytt tidigare skrivit om var det planerat att öppna redan förra sommaren, men när pandemin slog till stannade allt till, inklusive planerna om att öppna restaurangen på Stora torget sommaren 2020.

Nya uteserveringen på torget – 270 kvm och cirka 100 sittplatser

Men nu är arbetet igång. Stora Containrar har varit på plats sedan början på juli och tidigt under fredagsmorgonen kom nästa leverans, glasstaketet.

– Vi här och sätter upp staketet runt hela serveringen och vi ska vara klara med arbete idag, säger Erik Johansson, montör på PS Montage & Dekor.

Restaurangen har använt sig av den lokala leverantören PS Montage & Dekor som leverera fina höj- och sänkbara glasräcken i vacker design.

Lokala entreprenörer drar vattenledningar och avlopp, samt kopplar ihop containrarna. I anslutning till Containrarna har man även hunnit montera en bar på fredagsmorgonen där gäster ska kunna svalka sig med något kallt i solen.

Den cirka 270 kvm stora uteserveringen kommer erbjuda mellan 80 till 100 sittplatser. I containrarna byggs det i skrivandets stund köksdel, kylrum, diskrum, förvarning, toalett samt allt det nödvändiga för att få verksamheten att fungera perfekt.

Enligt Jerome Abrohom är målet att öppna på fredag, 30 juli, men oklart i nuläget då mycket arbete återstår.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 juli 2021 00:00
Senast uppdaterad: 31 juli 2021 00:00

Tonåringar misshandlade inne i livsmedelsbutik

Polis

Foto: Alexander Isa

På tisdagsförmiddagen slog mataffären Ica Jätten larm om en pågående misshandel inne butiken. Två tonårspojkar attackerades av flera män.

Det var klockan 09:45 som tumult uppstod i matbutiken på Erikshällsgatan i Västergård. Inne i butiken, framför flera ögonvittnen, jagades en ung man av flera män och slogs ner till golvet.

– Varor och inredning välts omkull när flera unga män springer in i en matbutik på Erikshällsgatan och misshandlar en tonårspojke med sparkar och slag, skriver polisen på sin hemsida.

Efter attacken sprang gärningsmännen från platsen och kort därefter hittades ytterligare en tonårspojke som också hade blivit misshandlad inne i matbutiken.

Polis som tillkallades till platsen utreder händelsen mot de båda tonåringarna som grov misshandel, men enligt polisens uppgifter var pojkarna inte i behov av vård. Ingen personalen ska heller kommit till skada i samband med incident inne i Ica Jätten på tisdagsförmiddagen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 mars 2023 13:41
Senast uppdaterad: 21 mars 2023 13:41

Södertäljekillarna invalda i rikstäckande ungdomsråd

34791D09-F0ED-4A4A-998C-6276C05FA84B

George Sarkes, George Asaad och Emilio Sarkis. Pressbild: Susanne Kronholm

Tre ungdomar från Södertälje, George Sarkes, George Asaad och Emilio Sarkis tar plats i Kulturrådets nybildade ungdomsråd. Tillsammans med flera andra ska de fokusera på flerspråkighet och modersmål.

Ungdomsrådet som inledningsvis består av nio niodeklassare från tre olika skolor i Stockholms län, Södertälje, Järva och Tensta och har handplockats av läsambassadören Nioosha Shams.

Nioosha Shams är Sveriges sjätte läsambassadör, den yngsta hittills, och hennes uppdrag är att inspirera barn och unga till läsning och verka för att alla, oavsett bakgrund, ska ha lika möjlighet att nå litteraturen och bli läsare.

Tillsammans med nio ungdomar kommer hon att undersöka vad unga själva ser som meningsfullt i läsande och skrivande samt hur relationen till modersmål påverkar en som människa.

Övre raden från vänster: Nioosha Shams, Fatima Mehawes, Jeanette Bashir, Akila Mah, Emilio Sarkis, Nasteeho Shegow. Nedre raden från vänster: Rebo Mahmod, George Asaad, Nevin Berwari, George Sarkes. Pressbild: Susanne Kronholm

– För mig är det viktigt att synliggöra ungdomarna och deras röster och låta dem ta plats. Tillsammans ska vi delta på riksdagsmöte, mässor, poddar och prata om vikten av att synas också i litteraturen, oavsett bakgrund, säger Nioosha Shams.

Ungdomsrådet träffas en gång i månaden och kommer att arbeta med att öka ungas intresse för läsning genom bland annat event och kunskapsutveckling. Uppdraget som läsambassadör inkluderar att inspirera och agera förebild för barn och unga, med målet att alla ska ha lika möjlighet att nå litteraturen oavsett bakgrund.

Det nya ungdomsrådet inkluderar representanter från sju olika språk – arabiska, somaliska, kurdiska, malajiska, finska, pataniska, turkiska och assyriska/syrianska.

Läs även – Marlen Eskander utsedd till ledamot för Statens kulturråd

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 mars 2023 04:00
Senast uppdaterad: 21 mars 2023 12:01

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors