Företag i fokus:

BILDEXTRA: Nu byggs uteserveringen på Stora torget

Se vår video från platsen här

Efter många turer kring försenade leveranser och förväntningar så börjar uteserveringen på Stora torget äntligen ta form.

– Vi är väldigt glada att det äntligen går framåt, vi har verkligen sett fram emot det här. Självklart hade vi hoppats på att kunna komma igång tidigare, men vi är positiva och ser fram emot premiären. Förhoppningsvis är vi helt klara om en vecka, säger ägaren Jerome Abrohom till Telgenytt.

Som Telgenytt tidigare skrivit om var det planerat att öppna redan förra sommaren, men när pandemin slog till stannade allt till, inklusive planerna om att öppna restaurangen på Stora torget sommaren 2020.

Nya uteserveringen på torget – 270 kvm och cirka 100 sittplatser

Men nu är arbetet igång. Stora Containrar har varit på plats sedan början på juli och tidigt under fredagsmorgonen kom nästa leverans, glasstaketet.

– Vi här och sätter upp staketet runt hela serveringen och vi ska vara klara med arbete idag, säger Erik Johansson, montör på PS Montage & Dekor.

Restaurangen har använt sig av den lokala leverantören PS Montage & Dekor som leverera fina höj- och sänkbara glasräcken i vacker design.

Lokala entreprenörer drar vattenledningar och avlopp, samt kopplar ihop containrarna. I anslutning till Containrarna har man även hunnit montera en bar på fredagsmorgonen där gäster ska kunna svalka sig med något kallt i solen.

Den cirka 270 kvm stora uteserveringen kommer erbjuda mellan 80 till 100 sittplatser. I containrarna byggs det i skrivandets stund köksdel, kylrum, diskrum, förvarning, toalett samt allt det nödvändiga för att få verksamheten att fungera perfekt.

Enligt Jerome Abrohom är målet att öppna på fredag, 30 juli, men oklart i nuläget då mycket arbete återstår.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 juli 2021 00:00
Senast uppdaterad: 31 juli 2021 00:00

Taquerian sadlar om till nytt italienskt koncept

EC83DB47-EE76-473D-BC5D-8F6ECAC113EE

Bruno Fuentes, en av ägarna.
Foto: Aljoša Lagumdžija,/Alexander Isa

Efter framgångarna med Taqueria på Stora Torget tar ägarna ett nytt grepp om gastronomin med öppnandet av en ny italiensk restaurang – Buono.

Efter att ha lockat matälskare till Stora Torget med Taqueria, som öppnade förra året och snabbt blev en succé, tar ägarna nu sikte på nya höjder. Det nya italienska konceptet Buono utlovar att bli en spännande utveckling, med en meny och atmosfär.

Restaurangen Buono kommer att föra vidare ägarnas passion för högkvalitativa råvaror och exceptionell matlagning. Buono planeras att öppna i början av maj på samma adress som tidigare Taqueria, där gästerna kan förvänta sig en förnyad matupplevelse i en välkomnande och modern miljö.

(Annonslänk)

För matentusiaster i Södertälje och omnejd markerar Buonos ankomst en spännande utveckling på stadens gastronomiska karta.

– Vi ser fram emot att välkomna både gamla och nya gäster till Buono. Vår ambition är att skapa en plats där mat och gemenskap står i centrum, med en meny som speglar vårt engagemang för kvalitet och nyskapande, säger en av ägarna, Bruno Fuentes till Telgenytt.

Taquerian var oerhört populär. Varför väljer ni att ändra konceptet?

– Vi var mycket nöjda med vårt tidigare koncept och maten blev väl mottagen av våra gäster. Vi tror dock att det nya italienska konceptet, tillsammans med vår erfarenhet och de unika kockar vi nu har, kommer att locka en ännu bredare publik. Dessutom ser vi fram emot att introducera en lunchmeny som vi är övertygade om kommer att bli mycket uppskattad.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 19:43
Senast uppdaterad: 17 april 2024 20:01

SENASTE NYTT: Hyrorna i Södertälje höjs retroaktivt från 1 januari

Sodertalje-bostader

Foto: Alexander Isa

Efter kollapsade förhandlingar mellan Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna har en skiljeman beslutat att höja hyrorna i stora delar av Stockholms län, inklusive Södertälje, med 5,9 procent från den 1 januari.

Konflikten mellan Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna har lett till att en skiljeman nyligen beslutade om en retroaktiv hyreshöjning på 5,9 procent, gällande från den 1 januari i år. Denna justering omfattar tio kommuner i länet, däribland Danderyd, Huddinge, och Södertälje, samt en liknande höjning på Gotland där hyrorna ökar med 5,7 procent.

(Annonslänk)

– Nivån är dock betydligt högre än den som Hyresgästföreningen kunde acceptera. Det visar att den nya skiljemannalagstiftningen har minskat  Hyresgästföreningens möjligheter att styra hyresutvecklingen efter eget godtycke. Det är positivt för hyresrättens framtid, säger Nathalie Brard, förhandlingschef Fastighetsägarna Stockholm.

Förhandlingarna inleddes i september 2023, då Fastighetsägarna yrkade på en hyreshöjning på 12 procent, vilket de menar nödvändigt för att hantera de ökade driftskostnaderna och säkerställa hållbar fastighetsförvaltning. Efter tre månaders resultatlösa förhandlingar och med stöd av ny lagstiftning, anlitades Johan Rosén som skiljeman genom Hyresnämnden.

– Vi har gjort allt som krävs för att skynda på processen så mycket som möjligt, säger Nathalie Brard.

Rosén, som hade sex veckor på sig att leverera en rekommendation, bekräftade den nya hyressättningen som också inkluderar tidigare beslut om en höjning i Stockholm stad med 5,8 procent från den 1 april. Med dessa beslut avslutas en lång period av osäkerhet för hyresgäster i de berörda områdena.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 14:00
Senast uppdaterad: 17 april 2024 13:17

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors