🕝 1 minuter
BILDEXTRA: Nu byggs uteserveringen på Stora torget
Publicerad 31 juli 2021 02:00
Uppdaterad 31 juli 2021 02:00

Se vår video från platsen här

Efter många turer kring försenade leveranser och förväntningar så börjar uteserveringen på Stora torget äntligen ta form.

– Vi är väldigt glada att det äntligen går framåt, vi har verkligen sett fram emot det här. Självklart hade vi hoppats på att kunna komma igång tidigare, men vi är positiva och ser fram emot premiären. Förhoppningsvis är vi helt klara om en vecka, säger ägaren Jerome Abrohom till Telgenytt.

Som Telgenytt tidigare skrivit om var det planerat att öppna redan förra sommaren, men när pandemin slog till stannade allt till, inklusive planerna om att öppna restaurangen på Stora torget sommaren 2020.

Nya uteserveringen på torget – 270 kvm och cirka 100 sittplatser

Men nu är arbetet igång. Stora Containrar har varit på plats sedan början på juli och tidigt under fredagsmorgonen kom nästa leverans, glasstaketet.

– Vi här och sätter upp staketet runt hela serveringen och vi ska vara klara med arbete idag, säger Erik Johansson, montör på PS Montage & Dekor.

Restaurangen har använt sig av den lokala leverantören PS Montage & Dekor som leverera fina höj- och sänkbara glasräcken i vacker design.

Lokala entreprenörer drar vattenledningar och avlopp, samt kopplar ihop containrarna. I anslutning till Containrarna har man även hunnit montera en bar på fredagsmorgonen där gäster ska kunna svalka sig med något kallt i solen.

Den cirka 270 kvm stora uteserveringen kommer erbjuda mellan 80 till 100 sittplatser. I containrarna byggs det i skrivandets stund köksdel, kylrum, diskrum, förvarning, toalett samt allt det nödvändiga för att få verksamheten att fungera perfekt.

Enligt Jerome Abrohom är målet att öppna på fredag, 30 juli, men oklart i nuläget då mycket arbete återstår.

Dela artikeln