🕝 1 minuter
Kriminalvårdens program testas av Södertälje kommun
Publicerad 25 juli 2021 02:00
Uppdaterad 25 juli 2021 02:00

2020 utvecklade i Kriminalvården relationsvåldsprogrammet Predov. Ett program om effektiva behandlingsmetoder för partnervåld och godkändes för implementering i Kriminalvårdens ordinarie verksamhet.

Nu har Södertälje kommuns relationsvåldscenter deltagit i ett pilotprojekt där man prövat Kriminalvårdens behandlingsprogram för våldsutövare och upplever att programmet Predov gör skillnad.

– De klienter som genomgått programmet har tyckt att det varit väldigt bra och vi kommer att fortsätta i höst, säger behandlaren på relationsvåldscentret, Pernilla Gullerström på kommunens hemsida.

Predov vänder sig till klienter som är dömda för att ha utövat våld mot närstående personer och är framtagen för klienter som bedömts för återfall i relationsvåld.

Programmet har fokus på faktorer som är möjliga att påverka i psykologisk behandling. Till exempel attityder som stödjer våld, brister i känsloreglering och kommunikation samt konflikt- och problemlösning. Vid behov adresseras även användning av alkohol och narkotika. Det riktar sig till alla nära relationer, inte bara partnervåld.

Dela artikeln