Företag i fokus:

Kommuen varnar ”Risk för algblomning vid Taxingebadet”

Bild: Nykvarns kommun

Nykvarns kommun meddelar att miljöavdelningen fått en varning på att det finns en hög risk för algblomning vid Taxingebadet. Undvik att bada när vattnet är grynigt eller grumligt av alger.

Det har indikerats för höga halter av Cyanobakterier, men att det i nuläget inte är risk för människors hälsa att bada. Däremot bör allmänheten vara observanta, meddelar Nykvarns kommun.

Extrem hög algblomning

– När det är varmt under en längre period ökar risken för algblomning, och det är det vi kan se har hänt vid Taxingebadet nu. Det är inte farligt att bada, men du bör vara observant på om vattnet ser förändrat ut jämfört med förra gången du badade, säger Miljöinspektör Amanda Vitalisson på Nykvarn kommuns hemsida.

I nuläget är det endast vid Taxingebadet som det indikeras hög risk för algblomning. Skulle en konstaterad algblomning uppstå så kommer kommunen i god tid sätt upp skyltar för att varna badare.

Nykvarns kommun uppmanar alla badare vid Taxingebadet att vara uppmärksamma när de badar och vara observanta på ovanliga förändringar i badvattnet, såsom avvikande färg eller lukt eller rikligt med blågrönalger, skriver Nykvarns kommun på sin hemsida. 

Döda fiskar vid Järna och Trosa ”Kan bero på algblomningen”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 juli 2021 00:00
Senast uppdaterad: 21 juli 2021 00:00

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors