Företag i fokus:

Ny lag: Skönhetsingrepp och injektionsbehandlingar får endast utföras av sjukvårdspersonal

Den 1 juli trädde en ny lag i kraft om estetiska kirurgiska ingrepp och estetiska injektionsbehandlingar.

Estetiska kirurgiska ingrepp och estetiska injektionsbehandlingar får endast utföras av läkare, tandläkare och sjuksköterskor från och med den 1 juli meddelar IVO, inspektion för vård och omsorg.

Den nya lagen innebär bland annat att verksamheter som genomför kirurgiska ingrepp och injektionsbehandlingar måste anmäla sin verksamhet IVO där ett kompetenskrav utförs för den som utför behandlingarna.

Verksamheter som anmäler sin verksamhet till IVO är skyldiga att tydligt informera om samtyckte och betänktid. Samt att kontrollera att den som får behandlingen inte är minderåring.

Verksamheten är även skyldig att ha patientförsäkring och att utreda och anmäla händelser som har medfört eller hade kunnat medföra en allvarlig vårdskada till IVO, skrivs det i ett pressmeddelande.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 juli 2021 00:00
Senast uppdaterad: 13 juli 2021 00:00

MINGELBILDER v.15 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0007

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.13

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 21:16
Senast uppdaterad: 15 april 2024 21:16

KLART: Ikea säkrar mark i Södertälje

2022_03_ikea

Pressbild: IKEA

Ikea har tecknat ett avtal med Södertälje kommun om köp av mark i Almnäs, där de planerar att uppföra en omfattande distributionscentral. Det rapporter Lt.

(Annonslänk)

Ikea har undertecknat ett intentionsavtal och ett markavisningsavtal med Södertälje kommun. Det ger företaget rätt att förvärva, enligt tidigare uppgifter, 82 000 kvadratmeter mark i Almnäsområdet där Ikea planerar att använda halva markområdet, 41 000 kvadratmeter, till att bygga en ny distributionscentral.

– En fortsatt långsiktig närvaro i Stockholmsregionen är viktig, sade Ikeas presstalesperson Louise Ridell Ehinger tidigare till Telgenytt.

Enligt LT slöts avtalet mellan redan i januari, men hölls konfidentiellt tills det vunnit laga kraft efter ett godkännande av kommunfullmäktige. Tidningen rapporterar att priset för marken är satt till 1 200 kronor per kvadratmeter, vilket totalt motsvarar en köpeskilling på 98,4 miljoner kronor.

Läs även: – IKEA bekräftar planer på förlängt intentionsavtal

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 18:00
Senast uppdaterad: 15 april 2024 17:10

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors