Företag i fokus:

Lasse vann 721 117 kronor. Träffade 13 rätt på Europatipset – Igen

Det är måndag kväll och företagaren Lars-Göran Jonsson sitter ensam i sommarstugan ute i Enhörna. Här sitter han och följer Europatipset där han har 12 rätt hittills och med en match kvar väntar han med en enorm spänning.

I den 75 minuten tar Elfsborg ledningen över Göteborg och följande kvart blir en nervkittlande upplevelse för Lasse. Men Elfsborg behåller ledningen, vinner matchen och gör Lasse 721 117 kronor rikare.

– Jag tror att jag väckte mina grannar med mitt segervrål. Det var en riktigt härlig känsla, säger en glad Lars-Göran Jonsson till Telgenytt.

Det här var inte första gången Lasse träffar 13 rätt. Europatipset är något som Lars-Göran spelat sedan 1990-talet och folk i hans närhet vet vilken fanatiker han är när det kommer till statistik. Lasse är alltid väl påläst och har en förkärlek till siffror och med sin skicklighet har han träffat 13 rätt flera gånger. Första gången det hände var 1998 med legenden Björn Borg och två andra vänner.

– Vi brukade spelade ihop på den tiden, men Björn valde att inte inkassera sin vinst den gången utan gav bort det till oss andra.

Är det något speciellt som du kommer göra med prispengarna ?

– Nej inget speciellt. Däremot var jag ute och tog ett glas med frugan idag och passade på att bjuda en runda till vänner och bekanta som var på plats, avslutar Lars-Göran Jonsson.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 juli 2021 00:00
Senast uppdaterad: 6 juli 2021 00:00

KLART: Ikea säkrar mark i Södertälje

2022_03_ikea

Pressbild: IKEA

Ikea har tecknat ett avtal med Södertälje kommun om köp av mark i Almnäs, där de planerar att uppföra en omfattande distributionscentral. Det rapporter Lt.

(Annonslänk)

Ikea har undertecknat ett intentionsavtal och ett markavisningsavtal med Södertälje kommun. Det ger företaget rätt att förvärva, enligt tidigare uppgifter, 82 000 kvadratmeter mark i Almnäsområdet där Ikea planerar att använda halva markområdet, 41 000 kvadratmeter, till att bygga en ny distributionscentral.

– En fortsatt långsiktig närvaro i Stockholmsregionen är viktig, sade Ikeas presstalesperson Louise Ridell Ehinger tidigare till Telgenytt.

Enligt LT slöts avtalet mellan redan i januari, men hölls konfidentiellt tills det vunnit laga kraft efter ett godkännande av kommunfullmäktige. Tidningen rapporterar att priset för marken är satt till 1 200 kronor per kvadratmeter, vilket totalt motsvarar en köpeskilling på 98,4 miljoner kronor.

Läs även: – IKEA bekräftar planer på förlängt intentionsavtal

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 18:00
Senast uppdaterad: 15 april 2024 17:10

Ärkebiskopen fördömer knivattacken mot biskopen

BEE7A7C1-FDCA-4D67-A8A0-1AD1BD2218A9

Biskopen Mar Mari Emanuel och Södertäljebaserade ärkebiskopen Benyamin Atas.

En dramatisk knivattack inträffade under en mässa i en kyrka i förorten Wakeley i Sydney, där flera personer, däribland den välkända biskopen Mar Mari Emanuel, skadades. Händelsen, som fångades i en direktsändning, fördöms nu av den Södertäljebaserade ärkebiskopen Benyamin Atas.

– Våldet är oacceptabelt mot vårt folk, säger ärkebiskopen, ledare för det patriarkaliska ställföreträdarskapet för den syrisk-ortodoxa kyrkan i Sverige, till Telgenytt.

Det fredliga firandet av mässan i Wakeley under måndagen förvandlades till en skräckfylld scenario när en knivbeväpnad man attackerade flera närvarande mitt under pågående gudstjänst. Attacken, som utfördes under en livesändning, utfördes av en man klädd i svart och med munskydd. Han gick fram till altaret och högg upprepade gånger mot biskop Mar Emanuel.

Den världskände Biskopen Mar Mari Emanuel vårdas just nu på sjukhus i Sydney.

Videoklipp från händelsen visar hur kyrkobesökarna utbrast i skrik och panik, medan några flera personer försökte ingripa för att stoppa angriparen. Den misstänkte gärningsmannen greps i samband med dådet.

Flera drabbade rapporteras ha skadats när de gick till biskopens undsättning, men ska inte ha fått livshotande skador. Biskop Mar Emanuel, som först attackerades, fick uppemot åtta knivhugg.

– Vi fördömer det som har hänt en religiös och fin person. Våldet är oacceptabelt mot vårt folk. Som ärkebiskop och kyrka fördömer vi det hänsynslösa våldet. Vi tackar Gud för att det inte slutade illa, säger ärkebiskop Benjamin Atas, som tillägger att han inte vill spekulera mer om händelsen.

Rapporter indikerar att gärningsmannen inte lyckades fälla ut kniven helt, vilket ledde till att biskopens skador blev lindriga. Han vårdas för närvarande på sjukhus.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 16:09
Senast uppdaterad: 15 april 2024 16:50

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors