Företag i fokus:

Syrianskas huvudtränare Steven Younan ”hårt arbete”

Steven Younan. Bild: Daniel Brace.

Syrianska har tagit full pott i de tre senaste matcherna och fortsätter att övertyga. Här har Andrew Moro, media ansvarig på Syrianska, intervjuat Steven Younan inför lördagens hemmamatch mot Eskilstuna.

Syrianska har inlett med tre raka segrar, hur ser du på den starka säsongsinledningen?


– Först och främst är det inte förvånande. Vi började försäsongen tidigt och har jobbat stenhårt sedan dess. Truppen spikades ganska tidigt också, vi fick bara in två sena nyförvärv. Resten av truppen har varit med sedan förra året, så de känner ju till klubben sedan innan. De vet hur föreningen fungerar och hur jag fungerar. Kortfattat har vi haft kontinuitet vilket har gett upphov till den här fina inledningen. I år har vi även satt upp delmål i truppen. Ett av målen var att ta nio poäng på de tre första matcherna och det har vi gjort. Syftet med delmålen är att få alla i truppen, spelare såväl som ledare, att sträva mot ett och samma mål. Det är därför vi ligger där vi ligger just nu.

I år har Syrianskas målsnitt varit mycket högre jämfört med fjolåret, ni har ett målsnitt på tre mål per match. Vad har förändrats från förra året?


– Förra året visste vi att vi hade ett bra försvarsspel och det kunde man se på våra resultat, vi höll nollan många gånger. Matcherna vi vann var uddamålsvinster, med 1-0 och 2-1. Däremot skapade vi mycket målchanser, men vi lyckades inte förvalta chanserna effektivt. Det är något som vi har analyserat inför årets säsong och slutsatsen är ju enkel: vi måste få utdelning på våra chanser. För att lyckas med det var vi tvungna att hämta in rätt spelare för det. Vårt sätt att spela fanns där, men vi behövde lite mer kvalité på den sista tredjedelen. Det enkla svaret är helt enkelt att vi har hittat rätt spelare som kan förvalta målchanserna.

Apropå nyförvärven, vilka spelare är det som utmärkt sig mest?


– Jag är nöjd med alla nyförvärv som kommit in och jag är även nöjd med de befintliga spelarna som funnits sedan innan. Det är jättesvårt att ta ut någon specifik spelare. Men det går inte att INTE nämna Petrus Kocadag, som bidragit oerhört mycket till det offensiva spelet, i mål och skapade målchanser. Fast ännu en gång, jag är nöjd med alla spelare.

Hur går tankarna inför helgens match mot Eskilstuna City?


– Det som är allra viktigast är att vi har vunnit de här matcherna, det är inte viktigt att vi gjort nio mål och bara släppt in två. Som vi alltid har pratat om inom truppen är det hårda arbetet som vi har lagt ner grunden för våra segrar. Om vi slutar jobba kommer vi börja förlora matcher, det är något som jag har sagt till spelarna varje dag. Slutar vi vara ödmjuka kommer vi också börja förlora. Det kommer jag också säga inför de kommande matcherna, lägger vi inte ner det arbetet som krävs, då kommer vi förlora. Ödmjukhet och hårt arbete är våra stöttepelare. Vi måste arbeta hårt, vara ödmjuka och respektera våra motståndare.

Till sist då, har du några sista ord till supportrarna?


– Nu när vi har fått tillåtelse att släppa in publik igen, hoppas jag innerligt att vi kan fylla läktarna på 500 personer. Jag hoppas verkligen att alla supportrar och medlemmar ser det goda arbetet som vi lägger ner och tar sig till arenan för att stötta oss.

Text: Andrew Moro

Länk: Syrianska FC

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 juni 2021 00:00
Senast uppdaterad: 19 juni 2021 00:00

Ny tuff utmaning väntar – mot tidigare samarbetsklubben

Niklas-Ohlstrom

Niklas Ohlström. Foto: RG media foto

Säsongen 2016/2017 kommer för alltid att etsas in i historien som det året Växjö, för första gången, nådde hela vägen till en SM-final. De sjudande finalerna, som tidigare dominerats av Falun och Storvreta, fick nu sällskap av ett nytt lag på den stora scenen. Växjö, som gjorde sin SSL-debut 2013, valde en annorlunda väg genom att satsa på unga, lovande spelare i stället för dyra värvningar.

En central del av Växjös strategi innefattade ett givande samarbete med Nykvarn, där unga talanger fick möjligheten att kliva in i SSL-spel genom att gå över till Växjö. Vid den tiden befann sig Nykvarn i division 1 och såg stolt på när deras egna produkter testade vingarna i den högsta ligan.

Det var inledningsvis Markus Jonsson och Valdemar Ahlroth som tog det stora klivet. Efter några säsonger anslöt även Filip Ceder och Karljohan Ahlroth till Växjö. Resultatet av detta partnerskap blev en imponerande utveckling, vilket resulterade i att laget nådde slutspel varje säsong.I den minnesvärda SM-finalen 2017 fylldes Avicii Arena av stolta supportrar från Nykvarn när Valdemar Ahlroth, Karljohan Ahlroth, Markus Jonsson och Filip Ceder (tidigare Karlsson) representerade Växjö mot IBF Falun.

För dessa Nykvarnfostrade spelare avslutades resan med silvermedaljer. Nykvarn har fortsatt att fostra spelare som har gjort avtryck i Växjö. Simon Westgärds, Lucas Rigogiannis och Kevin Rigogiannis har alla tidigare representerat Växjö och bidragit till lagets framgångar. Dessutom har Daniel Johansson representerat Växjö men som är fostrad i Gnesta.

Nu står de inför sin forna klubb i vad som utlovar att bli en intensiv batalj mellan två offensivt inriktade lag.

Växjö med ny framstående tränare från Finland
Inför den här säsongen har Växjö lockat till sig en ny tränare vid namn Jyri Korsman, som tidigare tränat Floorball Köniz i Schweiz. Den erfarne finländaren har en imponerande bakgrund, inklusive rollen som assisterande tränare för det finska U19-landslaget och det australiensiska landslaget. Han står nu redo att leda en trupp med gedigen erfarenhet.

Samtliga spelare har spelat i Växsjö.
Övre raden från vänster: Simon Westgärds, Kevin Rigogiannis, Lucas Rigogiannis, Daniel Johansson
Nedre raden från vänster: Valdemar Ahlroth, Karljohan Ahlroth, Markus Jonsson, Filip Ceder

Under föregående säsong nådde Växjö semifinalserien, där de tyvärr besegrades av Storvreta efter en intensiv semifinalserie som avgjordes i match 7. Inför den nuvarande säsongen har laget startat starkt. Först en tuff straffvinst mot Mullsjö med siffrorna 6–5 och därefter en övertygande seger borta mot Helsingborg med 9–4. Det är tydligt att Växjö siktar på att bygga vidare på föregående framgångar och att tränare Korsman har fört med sig en vinnande inställning och internationell erfarenhet till laget.

Vändningen efter avstängningen
Kvällen före den mycket efterlängtade hemmapremiären damp chockbeskedet ner: Lucas Rigogiannis skulle avtjäna en tre matcher lång avstängning på grund av en tackling på IBF Faluns Simon Cederström. Men glädjen spreds som en löpeld när Nykvarns överklagan framgångsrikt passerade genom instanserna, och Lucas’ avstängning reducerades till endast en match, mot Storvreta. Det betyder att hemmapubliken ändå får uppleva Lucas Rigogiannis i spel när laget möter Växjö.

Inför den kommande matchen
Nykvarn, som ställts mot två av innebandyvärldens giganter i säsongens inledning, har nu fått en välbehövlig paus för att samla krafterna inför den kommande matchen. Med Lucas Rigogiannis tillbaka i laget finns det hopp om en stark prestation. Dock är det en osäkerhet kring Niklas Ohlströms deltagande i hemmamatchen.
Ohlström, som tvingades kliva av matchen mot Storvreta på grund av en lårkänning, har testat under veckan, men det återstår att se om han är redo att spela på söndag. Publiken håller andan i förväntan på att få se sitt lag kämpa på hemmaplan.

Matchinfo
Plats: Furuborghallen
Tid: 17:00
När: söndag 1 oktober
Biljetter finns at köpa här
Matchen sänds även via Sportexpressen

Text:

Henrik Ojeda

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2023 14:55
Senast uppdaterad: 30 september 2023 15:04

BILDEXTRA: Välfyllt när SSK hade hemmapremiär

5442A2E8-64AE-4409-A617-DEA1D1B464EB

Foto: Shamash Oyal

Lagledare Ove Karlsson på väg att lämna över en sista matchtröja till Dragan (#84), SSKspelaren Jacob Dahlström på väg att överräcka blomsterkvast

Dragan Umicevic avtackas efter en lång hockeykarriär, till höger i bild hans hustru Giovanna Umicevic. Foto: Shamash Oyal

SSK:s klubbdirektör höll tal till Dragans ära, här tillsammans med barnen Bianca och Luca

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2023 13:17
Senast uppdaterad: 30 september 2023 14:11

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors