Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Syrianskas huvudtränare Steven Younan ”hårt arbete”

Steven Younan. Bild: Daniel Brace.

Syrianska har tagit full pott i de tre senaste matcherna och fortsätter att övertyga. Här har Andrew Moro, media ansvarig på Syrianska, intervjuat Steven Younan inför lördagens hemmamatch mot Eskilstuna.

Syrianska har inlett med tre raka segrar, hur ser du på den starka säsongsinledningen?


– Först och främst är det inte förvånande. Vi började försäsongen tidigt och har jobbat stenhårt sedan dess. Truppen spikades ganska tidigt också, vi fick bara in två sena nyförvärv. Resten av truppen har varit med sedan förra året, så de känner ju till klubben sedan innan. De vet hur föreningen fungerar och hur jag fungerar. Kortfattat har vi haft kontinuitet vilket har gett upphov till den här fina inledningen. I år har vi även satt upp delmål i truppen. Ett av målen var att ta nio poäng på de tre första matcherna och det har vi gjort. Syftet med delmålen är att få alla i truppen, spelare såväl som ledare, att sträva mot ett och samma mål. Det är därför vi ligger där vi ligger just nu.

I år har Syrianskas målsnitt varit mycket högre jämfört med fjolåret, ni har ett målsnitt på tre mål per match. Vad har förändrats från förra året?


– Förra året visste vi att vi hade ett bra försvarsspel och det kunde man se på våra resultat, vi höll nollan många gånger. Matcherna vi vann var uddamålsvinster, med 1-0 och 2-1. Däremot skapade vi mycket målchanser, men vi lyckades inte förvalta chanserna effektivt. Det är något som vi har analyserat inför årets säsong och slutsatsen är ju enkel: vi måste få utdelning på våra chanser. För att lyckas med det var vi tvungna att hämta in rätt spelare för det. Vårt sätt att spela fanns där, men vi behövde lite mer kvalité på den sista tredjedelen. Det enkla svaret är helt enkelt att vi har hittat rätt spelare som kan förvalta målchanserna.

Apropå nyförvärven, vilka spelare är det som utmärkt sig mest?


– Jag är nöjd med alla nyförvärv som kommit in och jag är även nöjd med de befintliga spelarna som funnits sedan innan. Det är jättesvårt att ta ut någon specifik spelare. Men det går inte att INTE nämna Petrus Kocadag, som bidragit oerhört mycket till det offensiva spelet, i mål och skapade målchanser. Fast ännu en gång, jag är nöjd med alla spelare.

Hur går tankarna inför helgens match mot Eskilstuna City?


– Det som är allra viktigast är att vi har vunnit de här matcherna, det är inte viktigt att vi gjort nio mål och bara släppt in två. Som vi alltid har pratat om inom truppen är det hårda arbetet som vi har lagt ner grunden för våra segrar. Om vi slutar jobba kommer vi börja förlora matcher, det är något som jag har sagt till spelarna varje dag. Slutar vi vara ödmjuka kommer vi också börja förlora. Det kommer jag också säga inför de kommande matcherna, lägger vi inte ner det arbetet som krävs, då kommer vi förlora. Ödmjukhet och hårt arbete är våra stöttepelare. Vi måste arbeta hårt, vara ödmjuka och respektera våra motståndare.

Till sist då, har du några sista ord till supportrarna?


– Nu när vi har fått tillåtelse att släppa in publik igen, hoppas jag innerligt att vi kan fylla läktarna på 500 personer. Jag hoppas verkligen att alla supportrar och medlemmar ser det goda arbetet som vi lägger ner och tar sig till arenan för att stötta oss.

Text: Andrew Moro

Länk: Syrianska FC

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 juni 2021 00:00
Senast uppdaterad: 19 juni 2021 00:00

Här arrangerar SBBK stor turnering för skolor

338972949_878544846576954_3286756162513028128_n

Foto: Privat.

Södertälje Basketbollklubb har en lång tradition av samarbete med skolverksamheter som sträcker sig decennier tillbaka. I mars inledde SBBK en omstart av den tidigare skolturneringen i ett nytt format.

SBBKs engagemang för skolverksamheter och storturneringar stäcker sig över 30 år tillbaka. Tidigare valde klubben att arrangera skolturneringen som LT-cupen, men väljer nu att introducera konceptet i eget format – SBBK Street Basket Challenge.

Under mars hölls den årliga turneringen i Täljehallen och är öppen för årskurs 3, 4 och 5 i alla grundskolor i Södertälje, Järna, Hölö och Nykvarn.

– Vi är idag många Södertäljebor födda på 70-, 80- och 90-talet som minns hur vi spelade i turneringen under mellanstadieåren. Vi vet alla hur viktigt det är att tidigt väcka barns intresse för olika fritidssysselsättningar och skapa goda vanor för spontanidrott och fysisk aktivitet. Med konceptet SBBK Street Basket Challenge vill SBBK bidra till det viktiga arbetet, säger SBBK-profilen Alexander Wikner till Telgenytt

Spelformen Street basket, som en förenklad och informell variant av basket som brukar spelas utomhus på asfalt, eller på en halv basketbollplan inomhus, är numera även en OS-gren sedan Olympiska sommarspelen i Japan sommaren 2021.

Street Basket Callenge på Täljehallen. Foto: Privat.

I Täljehallen spelade ungdomarna 3 mot 3 mot en korg i en rolig och fartfylld spelform där alla spelare på planen är delaktiga. Tröskeln för att spela 3 mot 3 är lägre än tröskeln för att spela 5 mot 5 på en fullstor basketplan.

– Vi ser därför Streer Basket, 3 mot 3, som en inkluderande spelform alla som vill kan delta i. Den är även perfekt att ta med sig tillbaka till rasten på skolgården eller på fritiden för att spela tillsammans med sina kompisar. Att man bara behöver en korg, en boll samt vara endast 6 personer på planen gör att man ganska enkelt kan få ihop deltagare till en spontanmatch, berättar Wikner.

När finalen avgjordes den 25 mars stod Hölöskolan som segrare i både flickornas och pojkarnas årskurs 3-klasser med imponerande spel. Innovitaskolan hade också framgång med vinst i både flickornas och pojkarnas årskurs 4-klasser.

I flickornas årskurs 5-klass stod Pershagenskolan 5B som vinnare, medan pojkarna från Soldalaskolan 5B kammade hem segern i deras årskurs 5-klass.

En spännande turnering arrangerad av SBBK med mycket imponerande spel och en härlig gemenskap bland alla deltagande skolor.

Alexander Wikner, SBBK.

Foto: Privat

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 mars 2023 09:56
Senast uppdaterad: 31 mars 2023 09:56

Ni lärare bör tänka på hur ni kommunicerar med oss

skola-elever-larare

Foto: Pxhere.

Varje dag, bokstavligen varje dag, åker jag på hemringning av lärarna. Det kan vara allt från tuggummi i munnen till mobilen i fickan. Det är så onödiga hemringningar som läraren väljer att utföra. Är det verkligen nödvändigt och varför är vår relation så dålig?

Jag får hemringning varje dag, men känner själv att det inte är nödvändiga samtal. Hemringningar inte är lösningen på problemen utan det är relationen mellan eleven och läraren som brister. Det är relationen som avgör om man som elev vill lära sig av sina misstag.

Väljer läraren att ständigt ringa hem till mina föräldrar istället för att diskutera situationen med mig och förklara konsekvenserna, samt motivera mig till att vilja förstå mina misstag så kommer jag som elev inte vilja lyssna och göra bättre ifrån mig.

Väljer du som lärare att istället kommunicera med mig och förklara mina misstag på ett lugnt och sansat sätt, så garanterar jag att att vår relation kommer bli bättre. Jag som elev vill förbättras.

Du som lärare kanske anser att det är något som ska diskuteras hemma, samt att föräldrarna ska ta ansvar och se till att barnen gör rätt för sig i skolan. Men ni glömmer att en större del av våra dagar spenderas i skolan. Ert sätt att kommunicera med oss elever kan ibland ske aggressivt och högljutt, som leder till att eleven distansera sig. Det blir otryggt för oss elever som tappar fortroendet och leder till att vi inte alls kommer lyssna på er. Vi elever hör högljudda och frustrerade lärare dagligen, så högljudda att hela skolan skakar.

Vill ni nå oss elever är det hög tid att tänka till. Svaret på vår vårt beteende ligger i hur ni kommunicerar med oss. Inte alltid, men oftast. Ni ska vara våra förebilder och föregå med gott exempel, inte vara våra mardrömmar. 

En som är trött lärarnas beteende

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 mars 2023 05:00
Senast uppdaterad: 30 mars 2023 20:45

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors