Företag i fokus:

Från Stureplan till Södertälje kommunhus

Stockholm var en lekplats för den unge Lars-Göran Jonssons som haft ett liv fylld med fester och affärer. Under tidiga 90-talet spenderade han sina kvällar runt Stureplan och hade ett stående bord om kvällarna på den populära nattklubben Spy Bar och var känd som ”Kingen” av omgivningen. På dagarna skötte han sina affärer galant och på kvällarna levde han ett liv som han nu ser tillbaka på och minns med glädje. 

Men på senare år har han lugnat ner sig, sadlat om sig till redovisningsekonom och jobbar hårt med sin firma, Småstadens Redovisningsbyrå. Där jobbar han idag efter 2 års studier åren 2011-2013 och med sina 2 anställda servar dom över 100 kunder på ett modernt sätt. Här har Lars-Göran kunder som fotar sina kvitton och vidarebefordrar via mail eller sms och läggs omgående in i bokföringen. På så sätt så har den fysiska kontakten minimiserat och kunden slipper tänka på dom små sakerna som tar upp för mycket tid. Det är något som uppskattas oerhört mycket av mina kunder, säger Lars-Göran. 

Men som 18 åring var tankarna långt ifrån pappersarbete. Som ung flyttade han till Norrköping och började sin karriär med att starta en cykelaffär tillsammans med sin tidigare flickvän. Några år senare flyttade han tillbaka till Södertälje och började sin resa inom restaurangbranschen. Här växte Lasses kontaktnät så stort att han i slutet av 90-talet lyckades samla ihop eliten i Sverige till lilla Nykvarn för en kändismatch i fotboll och hade en hisnande publiksiffra på över 3000 personer.

Övre raden från vänster:
Bert Robertsson, Mats Waltin, Kennedy Bakircioglu, Mats Ulander, Frank Andersson, Lasse Jonsson, Ted Åström, Mats Andersson.

Nedre raden från vänster:
Bingo Reimer, George Scott, Patrik Ekwall, Jan Johansen, Tabo, 
Andreas Isaksson, Rober Normark

Inte nog med det, mitt under pågående publikfest så landade självaste Björn Borg sin glänsande helikopter på fotbollsplanen. Björn kliver ut med ett leende, helt obrydd om alla frisyrer som förstörts efter den kraftiga vinden från helikoptern och minuterna senare omringades han av hysteriska fans. Stämningen var magisk, berättar Lasse.

– Vi hade stora sponsorer så som Kungsörnen, Scandics Hotell och Umbro som fick det att gå runt. Sedan sålde vi över 800 biljetter till efterfesten på Avenyn. All överskott gick till lokala klubben Nykvarn, så vi gjorde inget för egen vinnings skull.

– Skulle aldrig gått idag, idag är det pengarna som styr. Men alla dom här trevliga killarna ställde i princip upp gratis med att delta, så himla kul och ett stort härligt minne för livet.

Men idag är det helt andra toner som gäller. Det är varken Stockholms nattliv, Småstadens Redovisningsbyrå eller festen i Nykvarn som Lars-Görans hjärta slår ett extra slag för. Utan det är poltiken som står varmt om hjärtat, politiken och kärleken för Södertälje.

Sedan några år tillbaka är han aktiv i Realistpartiet och är andreman efter Joakim Granberg. Jag har alltid haft ett tycke för politiken och när jag en dag diskuterade politik med Joakim Granberg så fick jag en härlig känsla. Joakims engagemang, karisma och passion var magisk när vi diskuterade. Jag omfamna hans energi och anslöt mig till Realistpartiet utan att tveka. 

Mitt hjärta klappar lika mycket för Södertälje som alla andra som också bor i staden och precis som många andra så är jag väldigt mån om att saker och ting går rätt till. Jag vill att företagarna ska gynnas och få en blomstrande ekonomi. Allt går hand i hand, har vi blomstrande företag i Södertälje så kommer vi se en positiv utveckling med fler företag som leder till fler jobb. Därför är det väldigt viktigt att ta hand om stadens företagare. Men tyvärr så är Södertälje sämst i landet när det kommer till den biten, säger Lars-Göran Jonsson.

Oavsett vilket parti som presenterar en bra idé för staden så är jag självklart med på det. När det gäller Maren så tycker jag absolut att det ska byggas en bro där mindre båtar kan komma in, liknande som Venedig har. Vansinne att vi stänger igen vår vackra stad. 

Avslutningsvis, Södertälje är en vacker stad som vi måste förvalta på rätt sätt. Efter nästa val så hoppas jag verkligen att Realistpartiet blir tillräckligt stora för att få mer inflytande och kan därmed få en större roll i att påverka vår stad åt rätt håll. Joakim Granberg, jag och Södertäljeborna pratar samma språk, vi vill det bästa för Södertälje.

Text : Eric Germundsson

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2021 00:00
Senast uppdaterad: 19 maj 2021 00:00

JUST NU: Pappan begärd häktad för dubbelmord i Lina Hage

Polis

Foto: Shamash Oyal

Efter att två barn under tio år hittats döda i sitt hem greps båda föräldrarna, misstänkta för mord. Modern släpptes dock fri från misstankar medan åklagaren begär att fadern häktas.

(Annonslänk)

Det var på tisdagskvällen som den tragiska händelsen inträffade där två minderåriga barn hittades döda i en bostad. Enligt Aftonbladet hittades barnen döda i en säng.

På plats kunde polisen gripa två misstänkta personer, barnens föräldrar. Mamman person som tidigare varit anhålle släpptes på frifot under torsdagen och är inte längre misstänkt för brott.

– En av de anhållna är släppt för att personen inte längre är misstänkt för brott. Brottsutredningen fortgår med full kraft, med förhör, kompletterande brottsplatsundersökningar och andra tekniska undersökningar, sade åklagare Ulrika Rosén

Dock hölls pappan kvar i polisens förvar.
Under fredagen meddelade åklagaren att mannen, enligt uppgifter i 35-årsåldern, begärs häktad för dubbelmord på två barn i Lina Hage.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 april 2024 12:08
Senast uppdaterad: 26 april 2024 12:08

Kollision mellan hästtransport och personbil

Lasar1

Läsarbild

En olycka inträffade på fredagsmorgonen i Södertälje när en hästtransport och en personbil kolliderade under en vänstersväng.

(Annonslänk)

På väg in på Morabergsvägen från länsväg 225 klockan 08:06 på Morabergsvägen inträffade en kollision mellan två fordon, en hästtransport och en personbil. Olyckan resulterade i tillfällig trafikblockering på olycksplatsen fram till klockan 09:45.

Ingen av de inblandade, varken människor eller hästen, rapporterades ha fått några allvarliga skador som krävde akut sjukhusvård. Polisen har dokumenterat händelsen och upprättat en anmälan gällande vårdslöshet i trafiken och vållande till kroppsskada.

Läsarbild

Läsarbild

Läsarbild

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 april 2024 11:30
Senast uppdaterad: 26 april 2024 12:06

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors