Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Digital Majfest för ungdomar i Södertälje och resten av landet

Fredag den 14 maj mellan 17.00 – 23.00 kommer den digitala Majfesten att genomföras. Det är en rikstäckande digital festival för ungdomar och unga vuxna (12-20 år).

Södertälje är en av 20 orter i Sverige som genomför detta evenemang för att peppa ungdomar att det kommer bli bättre efter pandemin.

För att delta på den digitala Majfesten 2021 så kan du klicka på denna länk för att komma till själva startsidan:

Digitala Majfesten 2021

Ung Fritid Södertälje är en av de som kommer att presentera sina fritidsgårdar. De fritidsgårdarna som är involverade är:

Rösberga Fritidsgård, Västergård Fritidsgård, Hovsjö Fritidsgård, Tajen Fritidsgård, Fornbacka Fritidsgård, Hölö Fritidsgård, Järna Fritidsgård och SBBK Fritidgård

Under kvällen kommer de att bjudas på riksaktuella artister, lokala artister, influencers, Youtubers, band, tävlingar med mera.

Jeano Maalouf en av lokal artisterna i Majfestivalen 2021

En av Södertäljes lokal artist är ingen mindre än Södertäljesonen Jeano. Jeano Maalouf som är 23 år startade sin karriär i musiken tidigt, med hjälp av vänner och uppväxten i Geneta, kunde Jeano stå fast vid sin musikkarriär. Jeano debuterade med låten Diamant Sedan dess fortsatte Jeano skapamusik musik. Södertäljesonen har över 60 Miljoner lyssnare bara på Spotify och över 200 tusen månadslyssnare på Youtube.

Vi har kontaktat Tina Qvinnström, verksamhetsledare för Västergårds Fritidsgård om vad hon tycker om den ”Digitala Majfesten 2021”

-Jag ser fram emot Majfesten, det ska bli jätte spännande. För det första att få visa upp det vi gör inom Ung Fritid Södertälje. Det händer så mycket spännande för våra ungdomar i Södertälje. För det andra har det varit otroligt roligt och lärorikt att få samverka med alla de andra kommunerna som är med i Majfesten. För det tredje vill jag ge en eloge till ungdomsgruppen som har varit reportrar och filmat allt material till Majfesten som är Södertäljes del..

-Jag hoppas på att denna Majfest når ut till så många som bara är möjligt. På så sätt kan vi locka ungdomar i hela kommunen till att komma och delta på våra arrangemang eller besöka våra fritidsgårdar, Säger Tina Qvinnström.

-Vi alla hoppas på att snart få återgå till det ”normala” igen. Då kommer det bli så roligt att få ta emot alla ungdomar på gårdarna igen men även nya ungdomar som hittar hit, Säger Tina Qvinnström, Verksamhetsledare Västergårds fritidsgård.

-Men vi har lärt oss mycket under denna pandemi som till exempel att vi börjar röra oss mera i den digitala världen, på så sätt träffar nya ungdomar som behöver oss trygga vuxna, avslutar Tina Qvinnström.

Årets orter som är involverade

I dag är ett 20-tal orter med. Det handlar om Arvidsjaur, Eskilstuna, Södertälje, Haninge, Lidköping, Malmö, Norrtälje, Skellefteå, Sorsele, Tyresö, Uppsala, Umeå, Vimmerby, Västerås och Örebro fritidsgårdar och Ungdomens hus med. Fler kan komma att sättas in.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 maj 2021 00:00
Senast uppdaterad: 10 maj 2021 00:00

Sprängning riktad mot person med tidigare kopplingar till kriminella

IMG_4512

Foto: Shamash Oyal

En man i 30-årsåldern, tidigare kopplad till kriminella kretsar i Södertälje, tros vara måltavlan för sprängdåden i ett villaområde vid Västergård, rapporterar Lt.

Inom loppet av några dagar inträffade sprängdåd i ett villaområde i Södertälje. I det första fallet, exploderade en mindre anordning, men den ansågs vara ofarlig.

I det andra fallet, där boende i en annan villa larmade om ett föremål utanför bostaden, lyckades det nationella bombskyddet säkra det misstänkta farliga objektet. Men strax före midnatt på fredagskvällen detonerade en bomb vid samma adress, men mot en annan bostad.

Enligt Lt är den misstänkta måltavlan, där detonationen inträffade, en man som tidigare har varit involverad i kriminella kretsar, men mannen ska inte vara intresserad av att samarbeta med polisen i deras utredningsarbete.

Polisen är på plats i det berörda villaområdet. Foto: Shamash Oyal

Enligt tidningen har mannen tidigare blivit dömd till tre års fängelse för grov utpressning, men senare friades av hovrätten. Efter detta har han inte varit inblandad i liknande utredningar.

Under fredagskvällen ska detonationen inträffat vid mannens bostad och orsakade mindre skador. Ingen person rapporteras ha blivit skadad i samband med sprängningen. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts vilket blir det tredje fallet på tre dagar i villaområdet, men för tillfället har inga misstänkta personer gripits.

Polisen ser samband mellan incidenterna.

– Vi ser att händelserna hör ihop på något sätt. Vi ser kopplingar till den grova kriminaliteten. Vi jobbar med att få fram motivet men det är inget jag kan kommentera just nu, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson till Aftonbladet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 15:13
Senast uppdaterad: 23 september 2023 15:13

Sköldpadda hittad av polisen vid avfart i Södertälje

Sköld

Foto: Polisen.

Strax före klockan 13 gjorde en polispatrull i Södertälje en oväntad upptäckt – en sköldpadda som hade kommit ut på E4:an.

Även i juli, tidigare under sommaren, blev en sköldpadda hittad i Södertälje. Den gången påträffades den på Tvetavägen av en privatperson som sedan lämnade in den till polisstationen i Södertälje. Nu, i en liknande händelse, hittades en sköldpadda på E4:an vid avfarten Södertälje Syd.

Enligt polisens information mår djuret bra och har blivit omhändertaget. Polisen misstänkte att det var en havssköldpadda. Sköldpaddan, som var ungefär 30 centimeter lång, misstänkte vara en havssköldpadda som nu transporterats till en djurpark och vårdats av personalen där.

Det är fortfarande oklart hur sköldpaddan hamnade på vägbanan.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 13:30
Senast uppdaterad: 23 september 2023 13:30

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors