Företag i fokus:

Annons

Sexfilmer och konflikter inom Södertäljenätverket

Inspelade sexfilmer med tjejer som sen utpressas på pengar, kan ligga bakom konflikten i Södertäljenätverket som hade kunnat sluta med mord.

Unga kvinnor medverkar till sex som sedan spelas in av gärningsmännen och utnyttjas i utpressningssyfte.

Enligt uppgift till LT ska ett antal filmer ha florerat på sociala medier. Vid vissa fall så har de utpressade vägrat betala och vid andra har utpressningarna fungerat för gärningsmännen, enligt uppgift till LT.

Enligt LTs flera oberoende källor ska vissa av dessa filmer ligga bakom den konflikt som uppstod inom Södertäljenätverket våren 2020. Men även andra handlingar relaterade till unga kvinnor kopplas till nätverkspersoner.

– Jag tror att sexfilmer var upphovet till konflikten från början, det ansågs för respektlöst mot en ung kvinna som fanns i någras närhet, säger en polis med god insyn till LT.

Konflikten ledde till bilsprängningar och ett uppskruvat läge som hade kunnat sluta med mord, menar polisen.

Södertäljepolisen kunde under våren konstatera att personer kopplade till de rivaliserande falangerna började bära skottsäkra västar och gör det fortfarande. Förövarna ska vara kända från kriminella sammanhang.

Vid ett fall betalde familjen 250 000 kronor, men filmen lades ändå ut på Snapchat. Men några anmälningar tycks inte ha gjorts till polisen.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 maj 2021 00:00
Senast uppdaterad: 9 maj 2021 00:00

Stort polispådrag i centrum

IMG_9020

Läsarbild

Polisinsats centralt med flera enheter på plats onsdagskvällen.

Vid 19-tiden under onsdagskvällen drog en omfattande polisinsats igång i stadens centrum. Enligt ögonvittnen mobiliserades flera polisbilar som riktade in sig på Gallerian Kringlan bland andra platser.

– Poliserna gick snabbt ut ur bilarna och in i gallerian och andra stannade kvar ute, väldigt många poliser på plats, säger ett ögonvittne till telgenytt.

Texten uppdateras

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 19:58
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 19:58

Kvinna frisläppt efter misstanke om mord i Västergård

CBFDEE0A-15E7-49AA-B61B-E81E01E3FEA1

Foto: Shamash Oyal

Kvinna som tidigare anhölls misstänkt för mordet på en man i Södertälje har släppts fri efter att obduktionen visade att dödsfallet orsakades av fallskador.

Det var under söndagseftermiddagen som polisen kallades till Västergård. På plats påträffades en avliden 55-årig man med kraftiga skallskador i ett trapphus, och en kvinna greps senare misstänkt för mord. Obduktionen visade dock att mannen avlidit till följd av fallskador, vilket ledde till att åklagaren beslutade att släppa den anhållna kvinnan fri.

Bland annat framkommer uppgifter om att kvinnan kände offret och att inget mordvapen kunde hittas, vilket ytterligare stärker teorin att dödsfallet inte var resultatet av ett brott.

Polisens tekniker på plats efter dödsfallet i Västergård.
Foto: Shamash Oyal

Förundersökningen är dock inte helt avslutad. Polisen väntar fortfarande på kriminalteknikernas fullständiga utlåtande för att kunna fatta ett slutgiltigt beslut om huruvida utredningen ska läggas ned helt och misstankarna mot kvinnan avskrivas.

En kvinna som anhölls misstänkt för att ha mördat en man i Västergård, Södertälje, har släppts fri efter obduktionen visade att mannen dog av fallskador. Kvinnan greps efter att polisen larmats om ett bråk söndag eftermiddag och hittat mannen död i ett trapphus.

Åklagaren beslutade att släppa kvinnan, som var bekant med offret, eftersom det inte fanns bevis för att någon knuff skett. Ingen misstänkt mordvapen hittades, vilket ytterligare förstärkte osäkerheten om brott begåtts.

Förundersökningen fortsätter medan polisen väntar på ytterligare kriminalteknisk analys för att avgöra om utredningen ska läggas ned helt och kvinnans misstankar avskrivas.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 18:00
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 17:03

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors