Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Ung man lurades- blev misshandlad och rånad av ungdomsgäng

En ung man blev lurad att ses vid Brunnsängsskolan av en gammal vän. Väl där misshandlades han av ett gäng personer. Nu döms en 16-åring för rån – men får straffrabatt.

Den misshandlade unge mannen blev misstänksam när han blev kontaktad av sin gamla vän som ville ses trots att de inte hade haft kontakt på länge. Han gick trots det med på att ses vid Brunnsängskolan och väl där dök ett flertal killar upp och omringade honom.

Mannen blev misshandlad genom slag mot huvudet, ansikte och kropp. Han ska även ha blivit bestulen på väska, mobiltelefon, väst och hemnycklar.

Händelsen inträffade förra sommaren då den nu dömda personen var 15 år. Hade han varit vuxen hade straffet bedömts till 1,5 år fängelse men han får straffrabatt och döms nu till 110 timmars ungdomstjänst samt att betala skadestånd.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 maj 2021 00:00
Senast uppdaterad: 4 maj 2021 00:00

BILDEXTRA: Manifestation för Södertälje lockade storpublik

Shamash Oyal

Manifestationen ”Stå upp för Södertälje 2033”. Foto: Shamash Oyal / SBBK

Svea Rolander. Foto: Shamash Oyal

Emilia Englund. Foto: Shamash Oyal

Bild: SBBK

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 mars 2023 20:19
Senast uppdaterad: 28 mars 2023 20:29

Wardia prisas av kommunen för sin färgglada teckning

W

Bild: Södertälje kommun

Under måndagen hölls den årliga teckningstävling som arrangeras av Telge fastigheter. Priset tilldelades till Wardia Issa från klass 4B på Södertälje Friskola.

Teckningstävling arrangerades för fjärdeklassare under temat ”vår snälla stad” som totalt hade 23 klassar som deltog. Wardia Issa från Södertälje Friskola kammande hem hela tävlingen med sin färgglada teckning och fick ta emot en prischeck på 4000 kronor för sin klass.

Motiveringen löd:
”En positiv upplevelse som sprakar av färger, glädje och kreativitet. Här får alla vara med, även skyddshelgonet Ragnhild. Till och med de höga husen som sträcker sig mot skyn är klädda i vackra färger. Det märks att det är en snäll stad; en stad att tycka om och vilja bo i. Här förtjänar alla en guldkrona på huvudet.”

Tävlingen har pågått i mer än tio år som syftar till att uppmuntra och belöna kreativitet. Priset delades ut i stadshuset av Lars Greger (MP) och Krister Mellström från Telge Fastigheter.

Wardia Issas vinnarteckningen som nu hänger på väggen i Stadshuset. Bild: Södertälje kommun

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 mars 2023 18:42
Senast uppdaterad: 28 mars 2023 18:42

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors