🕝 1 minuter
18-åring döms till fängelse - Kastade pistol i skogen
Publicerad 8 april 2023 13:58
Uppdaterad 8 april 2023 14:29

Arkivbild

En ung man, född 2004, döms till fängelse för grovt vapenbrott och narkotikabrott av Södertälje tingsrätt efter en incident i tidigare i år.

I januari i år greps en ung man i Södertälje efter att ha försökt fly från polisen. Han uppmärksammades av polisen när de genomförde en husrannsakan på en adress i centrala Södertälje. Polisen försökte kontrollera honom när de såg honom i området, men han sprang iväg och greps kort därefter.

Vid en närmare kontroll hittades en skarpladdad pistol inte långt från hans flyktväg som polisen misstänkte att den kastades av 18-åringen när han sprang ifrån dem. Åtal väcktes i mars och nu har tingsrätten meddelat sin dom mot mannen för att ha burit på en 9 mm skarpladdad pistol.

Mannen döms för grovt vapenbrott trots sitt nekade till anklagelserna, samt att dna-spår och fingeravtryck inte kunde hittas på vapnet. Han dömd även för narkotika brott då han hade narkotika klassade medicinen Tramadol.

Tingsrätten valde att gå på polisenserna vittnesmål där de framförde att de såg 18-åringen slänga slänga något när jagade ikapp honom och att de hittade pistolen på samma plats. Han dömd av rätten till 2 år och 2 månaders fängelse.

(Annonsbild)

Dela artikeln