🕝 2 minuter
13 år efter dubbelmordet i Ronna - Stämmer tre domare
Publicerad 19 augusti 2023 19:55
Uppdaterad 19 augusti 2023 19:55

Bernard Khouri / Misstänkta flyktmopeden som brändes upp. Foto: Polisen

En 29-årig man, som tidigare dömdes för medhjälp till bröderna Moussas mord år 2010, stämmer tre hovrättsråd i en ansökan till Högsta domstolen, vilket Lt var först med att berätta. Stämningen presenterades med stöd av Bernard Khouri, ledaren för Södertäljenätverket som avtjänar livstidsstraff.

Strax efter midnatt klockan 02:22 den 1 juli 2010 gick två maskerade gärningspersoner in i illegala spelklubben Oasen i Ronna. Flera skott avlossas mot bröderna Eddie och Jakob Moussa som avled på plats. Gärningen beskrevs som en ren avrättning.

En omfattande utredning inleddes, vilken resulterade i en stor rättegång mot 17 män. Bland de dömda fanns Södertäljenätverkets ledare, Bernard Khouri, som dömdes till livstids fängelse. Samtidigt dömdes en 16-åring för medhjälp till mord på grund av hans inblandning.

Enligt domstolen hade han medverkat i stölden av flyktmopederna som mördarna använde sig av efter morden. En dag innan dubbelmordet misstänktes han ha fått instruktioner att flytta mopeder till ett källarförråd på Hövdingevägen i Ronna. Därifrån antas mördarna ha startat sin resa till spelklubben Oasen, där morden sedan begicks.

Mobil hittades på platsen där flyktmopeden brändes upp. Foto: POLISEN

Stämmer tre domare som medverkade i hovrätten.
Den nu 29-årige mannen väcker stämning mot tre hovrättsråd enligt en ansökan till Högsta domstolen. Bernard Khouri, som avtjänar ett livstidsstraff och har utvecklat sina juridiska kunskaper under sin tid i fängelse, agerar som hans juridiska ombud. I stämningsansökan påstås att de tre hovrättsråden felaktigt beskyllde 29-åringen för att ha pekat ut Abraham Aho som den som beordrade flyttningen av mopederna. Denna påstådda anklagelse anses vara felaktig och haft allvarliga konsekvenser för mannen. Han argumenterar att detta inte stämmer och hänvisar till utredningsmaterial.

I stämningsansökan skriver Khouri att 29-åringen aldrig har pekat ut Abraham Aho som den person som beställde stölderna av mopederna, varken under förundersökningen eller vid huvudförhandlingen.

”Konstaterandet är osant och uppenbart felaktigt, och konsekvenserna för ”29-åringen” har varit synnerligen allvarliga.”, skriver Khouri, som juridiskt ombud, från Fenixavdelningen i Kumla den 14 augusti.

Det är ännu oklart om fallet kommer att tas upp. Vanligtvis tar Högsta domstolen beslut inom några månader efter att överklagandet har inkommit till domstolen.

Foto: POLISEN

Foto: POLISEN

Läs även: – Livstidsdömde Bernard Khouri får rätt i hovrätten

Dela artikeln