🕝 2 minuter
Walles Vitvaror i Östertälje sätter färg på nyår
Publicerad 29 december 2023 17:53
Uppdaterad 29 december 2023 17:53

Kristian Saomi, Jimmy Saomi och Christian Jourabji. Foto: Alexander Isa.

I Östertälje förbereder sig Walles Vitvaror för nyårsfirandet genom att utöka sitt sortiment med fyrverkerier, mötande en oväntat stor efterfrågan från kunderna.

– Det har hittills varit över förväntningarna, säger Kristian Saomi på Walles Vitvaror till Telgenytt.

Den etablerade butiken i Östertälje, Walles Vitvaror känd för sin kvalitet och service, har nyligen börjat sälja fyrverkerier inför nyår för första gången. Trots initial skepticism, meddelar Christian Jourabji och Kristian Saomi en överraskande stark försäljning.

– Vi var lite skeptiska till hur det skulle gå med försäljningen. Kommer folk att spendera på fyrverkerier, eller kommer folk spara på grund av de dåliga tiderna. Men hittills har det har varit över förväntningarna, säger Kristian Saomi.

Den 30 kilo tunga lådan säljs för 5000 kronor. Den visas här för en kund som vill köpa ett exemplar. Foto: Alexander Isa

En faktor till framgången kan enligt kollegorna delvis bero på butikens stora utbud och deras etablerade rykte i området. Jourabji ser denna nya satsning som en möjlighet att inte bara öka försäljningen under säsongen, utan också att dra uppmärksamhet till deras huvudsakliga verksamhet – försäljningen av vitvaror.

– Vi har funnits här i Östertälje i 10 år och har många kunder i Södertälje med omnejd, men att börja sälja fyrverkerier kan även ge uppmärksamhet åt vår vitvarubutik som vi driver året runt, säger Jourabji.

Samtidigt uppmanar kommunen till försiktighet vid användning av fyrverkerier. Det är strikta regler för var och när fyrverkerier får avfyras i Södertälje, särskilt i centrala områden och nära sjukhuset. Förbud gäller även i flera bostadsområden, med undantag för tidsperioden 23.00–01.00 på nyårsafton.

Walles Vitvaror anpassar sig till dessa regler och betonar vikten av säker användning av fyrverkerier, samtidigt som de ser fram emot att fortsätta bidra till lokalbefolkningens festligheter.

Walles Vitvaror i Östertälje. Foto: Alexander Isa

Dela artikeln