🕝 1 minuter
Vintercyklister trampar för sjätte året i rad
Publicerad 7 december 2023 07:30
Uppdaterad 7 december 2023 01:55

Foto: Pexels

För sjätte året i rad trampar ett 30-tal vintercyklister igång årets utmaning i Södertälje – och det blir ingen mjukstart i år med snön som fallit under veckan!

Kampanjen Vintercyklisten är en årlig utmaning som syftar till att få fler att cykla även på vinterhalvåret. Målet är att få fler att välja cykeln framför bilen även på vintern. Som Vintercyklist förbinder man sig att cykla minst tre dagar i veckan under perioden 1 december till 31 mars. I utbyte får deltagarna dubbdäck, däckbyte, startpaket och kontakt med andra vintercyklister.

I år består gruppen av 33 vintercyklister som nu trampar igång med utmaningen. Linn Ottosson, boende i Blombacka, är en av deltagarna. Hon ser fram emot att testa dubbdäck för första gången.

”Jag har alltid cyklat, och även gjort det tidigare på vintern men utan dubbdäck. Då har det blivit att jag tar bilen när det är snö”, uppger Ottosson till Södertälje kommun.

Södertälje har ordnat utmaningen Vintercyklisten sedan 2018 och totalt har över 250 vintercyklister deltagit genom åren.

Skribent: Lucas T

Dela artikeln