Södertälje kommun
🕝 1 minuter
Villapriserna i Södertälje stiger efter 15 månaders nedgång
Publicerad 16 augusti 2023 10:00
Uppdaterad 16 augusti 2023 00:09

Foto: Creative Commons.

Sedan mars 2022 har villapriserna sjunkit i Södertälje kommun, men försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en uppgång. Det visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.

Efter 15 månaders nedgång stiger nu priserna på villor i Södertälje. Även i hela Stockholms län ökar villapriserna och i hela länet noterades en prisuppgång på 1 procent.

Södertälje är en av tolv kommuner i Stockholms län som har noterat en prisuppgång. De största ökningarna noterades i Nynäshamn, Upplands Väsby och Värmdö där priserna steg med 6 procent. I Norrtälje sjönk priserna med 7 procent, medan Södertälje uppvisade en prisuppgång med 5 procent.

Sammanlagt såldes 62 villor i Södertälje kommun mellan maj och juli till ett genomsnittligt pris på 4,2 miljoner kronor.

Däremot sjunker priserna på bostadsrätter något. Sammanlagt såldes 140 bostadsrätter i Södertälje kommun mellan maj och juli till ett genomsnittligt pris på 1,8 miljoner kronor. Medelpriset på försäljningarna visar på en nedgång med 3 procent.

Dela artikeln