🕝 2 minuter
Vill uppmuntra barn att lämna datorspel och vara mer aktiva
Publicerad 30 maj 2023 12:32
Uppdaterad 30 maj 2023 12:32

Mikael Ericson, grundare Barnens Karta.

En kostnadsfri digital plattform, som fungerar både som marknadsplats för ideella föreningar och som en aktivitetsplattform för barn, ungdomar och familjer, har lanserats – ”Barnens karta”

Genom denna karta har grundaren Mikael Ericson gjort det möjligt för föreningarna att synas på ett enkelt sätt. Samtidigt ger unga människor möjligheten att själva tipsa om platser eller skapa aktiviteter som främjar rörelseglädje och vardagsmotion.

Ett av syftena är att förändra världen till det bättre och ge barn och unga användbara livskunskaper istället för att fastna framför datorspel, skärmar och vara stillasittande.

– Vi vill att fler barn och unga ska upptäcka naturen, träffa trygga vuxna i nya verksamheter som de ännu inte har besökt, och också hitta vänner och gemenskap i nya områden, säger Mikael Ericson till Telgenytt.

Plattformen är idag en viktig faktor för att stärka det civila samhället och ge unga människor möjlighet att växa tillsammans med stödjande vuxna. Sedan starten 2017 har ”Barnens Karta” arbetat för att främja föreningslivet och ge barn och ungdomar möjligheter till meningsfull fritid och gemenskap.

Barn som är aktiva och utvecklar färdigheter tillsammans med andra har allt att vinna, såsom bättre hälsa och välmående, ett större nätverk och större möjlighet till framgång i skolan. Plattformen är tillgänglig för alla och tips om platser eller aktiviteter kan delas vidare i sociala medier och länka till respektive förenings- eller informationswebbplats.

För närvarande är ”Barnens Karta” tillgänglig i Södertälje, Hölö, Järna och Nykvarn och nås direkt på www.barnenskarta.se. Genom att klicka på plustecknet kan man enkelt lägger in platser eller skapar aktiviteter.

Barnens karta i centrala Södertälje

Barnens karta i Ronna

Barnens karta i Fornhöjden

Barnens karta i vid Sydpoolen

Dela artikeln