🕝 1 minuter
Vill du lära dig koda? Då bör du se hit
Publicerad 12 oktober 2023 07:00
Uppdaterad 11 oktober 2023 14:49

Foto: Pontus Johansson

Har du intresse för teknik och programmering och vill lära dig koda? Då ska du passa på att vara på plats när NTI Gymnasiet i Södertälje anordnar ett kodningsevenemang.

Evenemanget anordnas för unga i samarbete med EU Code Week med syfte att främja kodning och digitala färdigheter på ett underhållande sätt. Under evenemanget erbjuder skolan workshops öppna för allmänheten och elever i årskurs 8 och 9.

Den 19 oktober bjuder skolan in allmänheten till ett öppet hus, där besökare kan utforska skolans makerspace. Dagen därpå, den 20 oktober, välkomnar skolan bokade årskurs 9-klasser till workshops om programmering.

– Vi vill sprida kunskap om programmering till unga och inte minst till fler tjejer. Sverige stannar om vi inte får fler att bli intresserade av programmering och ny teknik. Teknikbranschen skriker efter tjejer med teknik- och programmeringskompetens. Att kunna bidra till att fler tjejer söker sig till tekniska utbildningar är därför en hjärtefråga för mig, säger Malin Gustafsson, rektor på NTI Gymnasiet i Södertälje. 

För andra året i rad får högstadieelever, under EU Code Week, chansen att träffa teknik- och IT-elever på skolan, som öppnar upp sitt makerspace för de yngre deltagarna. Samtliga 26 skolor runt om i landet inom NTI Gymnasiet, inklusive Södertälje, deltar i evenemanget.

– Vårt mål är att fler unga ska bli nyfikna på tekniska innovationer och förstå att de kan få verktygen för att vara med och skapa framtidens tekniska lösningar, utveckla spel eller designa nya produkter, säger Malin Gustafsson. 

Dela artikeln