🕝 1 minuter
"Vi har inte skådat en större derbykung än Nahir Besara"
Publicerad 20 oktober 2024 20:27
Uppdaterad 20 oktober 2024 23:05

Nahir Besara visade sin klass och tog hem titeln som derbykung när han levererade två mål för Hammarby i mötet mot Djurgården på ett fullsatt Tele2 Arena.

Det var en fullsatt Tele2 Arena som fick se Nahir Besara briljera under söndagens heta Stockholmsderby mellan Hammarby och Djurgården. Redan efter tolv minuter lät Besara hemmapubliken explodera av glädje när han satte 1–0 med ett stenhårt skott som letade sig in bakom Djurgårdens målvakt.

- Vi har inte skådat en större derbykung än Nahir Besara. Nu gör han mål i derbyt igen, pang pang, 1–0, säger Petter Barrling, kommentator på Max (tidigare HBO).

Men det skulle inte sluta där.

18 minuter senare, i den 30 minuten, var Besara framme igen, tog emot bollen strax utanför straffområdet och dundrade vackert in 2–0 för Hammarby.

Matchen såg ut att gå mot en säker seger för Hammarby, men med dryga kvarten kvar avbröts spelet. Djurgårdssupportrar började kasta bengaliska eldar och smälla knallskott, vilket tvingade polisen att dra tillbaka tillståndet för matchen, trots matchledningens vilja att fortsätta.

Besara hyllas som den bästa derbylirare i modern tid

"Han är hela Stockholms bästa derbylirare i modern tid. Spelare som tillbringar många år i Djurgården, Hammarby och AIK kan drömma om att någon enda gång under karriären får bli derbyhjältar. Men det unika för andra är normalt för Nahir Besara, som sjukt nog står för flera sådana derbyinsatser per säsong. Efter 2–0 vände jag mig om till bänkkamraten och utbrast spontant: ”Nu är han fan lika stor som Kennedy”, skriver Aftonbladets Per Bohman.

Matchen, som alltså fick ett abrupt slut på söndagen, kommer att återupptas måndag kl. 14.00.