🕝 1 minuter
Verktyg ökar transparens i kommunens arbete
Publicerad 2 juli 2023 06:00
Uppdaterad 1 juli 2023 19:28

Bild: Alexander Isa

Södertälje kommun tar ett steg mot ökad transparens. Nu lanseras den digital plattformen Miljöbarometern som ger insyns i kommunens arbete inom miljö och hållbarhet.

– Syftet med miljöbarometern är att underlätta för kommuninvånare, anställda och beslutsfattare att få en helhetsbild av vad vi gör och hur utvecklingen ser ut, samt vilka mål vi arbetar mot, säger Ebba Jordelius, miljöstrateg i kommunen.

Genom Miljöbarometern kan man följa statistik och grafer som rör viktiga områden som klimat, energi, vatten, luft, resande, avfall och kost. Verktyget baseras på data från Kolada, som utvecklats i samarbete mellan Rådet för främjande av kommunala analyser (RKA), Statistiska centralbyrån (SCB) och Sveriges kommuner och regioner (SKR).

–  Miljöbarometern är ett jättebra verktyg för att följa och kommunicera miljötillståndet och de globala målen, Agenda 2030 i Södertälje kommun, säger Ebba Jordelius, miljöstrateg i kommunen.

Förutom extern data inkluderar Miljöbarometern även Södertälje kommuns egna indikatorer för att ge en mer komplett bild av den lokala miljösituationen.

(Annonslänk)

Dela artikeln