🕝 1 minuter
Vattenläcka i centrala Södertälje - Väg helt avstängd
Publicerad 23 maj 2023 13:36
Uppdaterad 23 maj 2023 13:36

Läsarbild

En oväntad vattenläcka inträffade tidigt på tisdagsmorgonen i centrala Södertälje och har medfört betydande konsekvenser för boende och trafik.

Klockan 08.00 stängdes vattnet av till området, vilket drabbade flera boende på Ängsgatan/Kvarnbergagatan. För närvarande är det oklart när vattenläckan förväntas vara helt åtgärdad.

-När vattenleveransen är tillbaka är det viktigt att spola kraftigt i kallvattenkranen för att få ur luft och missfärgning. Spola ej i toaletten förrän samtliga kranar är renspolade då detta kan leda till igensättning av filter och ventiler, skriver Telge.

För att hantera situationen har trafiken påverkats och en omledning har införts via Nedre Villagatan i riktning mot Scaniarinken. Kommunen uppmanar trafikanter att vara uppmärksamma och följa tydligt angivna skyltar för omledningen. Arbetet pågår intensivt för att minimera störningarna.

För uppdateringar och mer information hänvisas trafikanter till kommunens hemsida, där man kontinuerligt delar relevant information om läckan och dess påverkan på trafiken.

-Tänk på att hålla fönster och dörrar stängda under avstängningen så att fastigheten behåller värmen som redan finns. Vi arbetar så snabbt som möjligt för att du ska få fjärrvärme igen, skriver kommunkoncernen.

Dela artikeln