🕝 1 minuter
Världspremiär: IKEAs nya produkt "El från sol och vind till lågt pris"
Publicerad 18 augusti 2021 02:00
Uppdaterad 18 augusti 2021 02:00

Bild/Foto: IKEA

Snart erbjudes IKEA konsumenter att köpa el från sol och vind via den nya tjänsten STRÖMMA och produkten lanseras först Sverige.

– Redan idag erbjuder vi smarta och energieffektiva produkter och tjänster som bidrar till att förlänga livet på produkter, minska avfall, spara vatten och att äta mer hälsosamt. Samt att minska el-förbrukningen. Att nu göra el från sol och vind till ett lågt pris tillgänglig för fler känns som nästa naturliga steg på vår hållbarhetsresa, säger Bojan Stupar, försäljningschef på IKEA Sverige i pressmeddelandet.

Tillsammans med solenergibolaget Svea Solar har IKEA tagit fram ett erbjudande till alla privatkunder med ett enkelt upplägg. El från sol och vind till ett lågt pris där användarna enkelt kan följer sin egen förbrukning via en app.

– Att nu göra el från sol och vind till ett lågt pris tillgänglig för fler känns som nästa naturliga steg på vår hållbarhetsresa, säger Bojan Stupar.

Ambitionen är erbjuda tjänsten STRÖMMA el-avtal till flera länder runt om i världen och skapa världens största rörelse för förnybar energi. IKEA Sverige blir först ut med att erbjuda el tjänsten.

– IKEAs arbete med att hjälpa fler människor till en mer hållbar vardag går helt i linje med Svea Solars mål att göra förnybar energi enkelt, prisvärt och till en bra investering, säger Erik Martinson, VD på Svea Solar.

Dela artikeln