🕝 1 minuter
Varför är det ingen som fördömer dödandet i Armenien
Publicerad 29 september 2023 20:51
Uppdaterad 29 september 2023 20:51

Bild: Pexels

Det är med en känsla av frustration och oro jag vänder mig till er idag. Jag följer Telgenytt dagligen, liksom många andra, men det är väldigt tyst om kriget Azerbajdzjan för mot Armenien. Varför? 

Kriget har krävt oskyldiga liv och skapat flyktingar, precis som många andra internationella konflikter. Ändå verkar den vara nästintill osynlig i svenska medier. Varför får den ingen uppmärksamhet? Är situationen inte lika allvarlig som kriget i Ukraina? Är ukrainska liv mer värda att värna om? 

Djupt besviken över tystnaden från vår regering och media.

Som medborgare i Sverige och som en människa som värdesätter fred och mänskliga rättigheter känner jag mig djupt besviken över tystnaden från vår regering och media. Varför vänder ni bort blicken? Varför saknas rapportering om en konflikt som påverkar så många människors liv? Varför är det ingen som fördömer dödandet i Armenien?

Jag hoppas att ni, som mediekanal, och andra medier kan kasta ljus över att oskyldiga människor just nu mördas i Armenien. Alla människors liv förtjänar att värnas om, oavsett var de befinner sig i världen. 

Kristen Södertäljebo

Replik på insändare:
– Tack för att du tog dig tiden att skicka in en insändare till oss. Det är väldigt tragiskt och sorgligt det som pågår i Armenien och Artsakh. Jag, precis som du, värdesätter fred och mänskliga rättigheter. Tyvärr fokuserar Telgenytt främst på lokala nyheter och har inte resurser att bevaka internationella händelser.
Våra tankar går till de drabbade och deras anhöriga som påverkas av det som händer i Armenien. / Alexander Isa, ansvarig utgivare Telgenytt.

Dela artikeln