🕝 1 minuter
Vårdbolaget Attendo stoppar miljonbonus för chefer "Tog emot enorma coronastöd från staten"
Publicerad 8 juni 2021 02:00
Uppdaterad 8 juni 2021 02:00

Attendo som verkar i stor del av landet, bland annat i Södertälje, har uppmärksammats stort efter Aftonbladet avslöjande hur flera medarbetare uppger att de manipulerat bonusgrundande enkäter. Samtidigt vägrar vårdjättens toppchefer ställa upp på en filmad intervju och bett om skriftliga frågor, skriver Aftonbladet.

Vårdjätten Attendo avskaffar nu sitt kritiserade bonussystem för operativa chefer, uppger koncernchefen Martin Tivéus för SVT Nyheter. Bolaget fick mycket kritik för att ha betalat ut bonusar till cheferna, trots att de tog emot stora coronastöd från staten.

Bakgrunden är den debatt som uppstått efter avslöjanden om missförhållanden bland annat kring Attendos hantering av coronapandemin på äldreboendet Sabbatsbergsbyn i Stockholm. I början av maj valde Attendos vd Martin Tivéus att skänka bort sin bonus, skriver TT

Efter Aftonbladets avslöjande så har nu fler anställda berättat om fusket med enkäter som är bonusgrundande för cheferna. Av rädsla för repressalier vill de vara anonyma, enligt Aftonbladet.

Dela artikeln