🕝 1 minuter
Vapenman greps på pendeltåg - Erkänner brott
Publicerad 16 maj 2023 06:00
Uppdaterad 16 maj 2023 01:32

Den misstänktes försvarsadvokat, Jacob Lindgren.

En person från Södertälje greps efter att ha visat upp ett vapen på ett pendeltåg. Nu framkommer nya uppgifter att den häktade mannen erkänner det brott han står misstänkt för – grovt vapenbrott.

Händelsen inträffade torsdagen den 11 maj, vid 23-tiden vid Södertälje hamn. Polisen tillkallades efter att en pendeltågsresenär hade larmat om att en man hade visat upp ett vapen ombord på tåget.

Polisen, som redan befann sig på plats vid Södertälje hamn, agerade omedelbart och kunde gripa en 42-åriga man, skriven i Södertälje. Vapnet som mannen bar med sig beslagtogs och kommer att genomgå noggranna undersökningar av vapentekniker.

Mannen häktades i helgen och ska enligt häktningsprotokollet erkänt det brott han står misstänkt för.

– Det stämmer att min klient erkänt brottet, säger 42-åringens försvarsadvokat Jacob Lindgren till Telgenytt.

Han misstänkts för grovt vapenbrott och senaste den 25 maj förväntas att åtal kommer att väckas. Samtidigt framfår det även i beslutet att mannen ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Det innebär en utredning som ska ta reda på om mannen lider av ”en allvarlig psykisk störning” – ett juridiskt begrepp och inte en medicinsk diagnos.

– Det kommer att förhållas förhör med honom här i dagarna, mer än så kan jag tyvärr inte kommentera, säger advokaten Jacob Lindgren.

(Annonslänk)

Dela artikeln