🕝 1 minuter
Vägbommar installeras i Viksberg för att stoppa obehöriga
Publicerad 19 juni 2024 08:00
Uppdaterad 19 juni 2024 08:00
Foto: Pexels

För att öka säkerheten och minska störningar har Viksbergs samfällighet börjat installera vägbommar i området. Projektet syftar till att hindra obehöriga fordon och förbättra tryggheten.

Viksbergs samfällighet har tagit ett stort steg mot ökad trygghet genom att påbörja installationen av vägbommar i området. Bakgrunden till detta initiativ är de återkommande problemen med stökiga bilister, hög musik och inbrott. De boende har länge önskat en lösning, och nu har samfälligheten börjat förverkliga planerna.

För att genomföra installationen av bommarna har samfälligheten samlat in kontaktuppgifter från alla fastighetsägare, vilket varit avgörande för projektets framgång. Efter att ha informerat via anslagstavlor och brev har fastighetsägarna varit samarbetsvilliga och bidragit med nödvändig information.

För att förbättra trafiksituationen ytterligare kommer Viksbergs samfällighet sätta upp nya skyltar vid infarter och längs Käggebodavägen. Två parkeringsförbudsskyltar ska förhindra att bilar hindrar nödvändig trafik.

Samfälligheten har ordnat flera alternativ för öppning för boende i området. Bland annat genom bricka/tagg, telefonsamtal, app, fjärrkontroll och kod.

Dela artikeln