🕝 1 minuter
Utsatt för mordförsök - Nekas ersättning efter skottskada
Publicerad 20 oktober 2023 19:50
Uppdaterad 20 oktober 2023 19:50

Polis på plats i samband med skjutningen förra året. Foto: Shamash Oyal

I september i fjol besköts två personer av av maskerade personer. En av personerna sköts i handen och ansökte sedan om ersättning om skadestånd, men som nu nekas av Brottsoffermyndigheten.

En man i Södertälje blev offer för ett mordförsök när två maskerade män på moped körde fram till honom och en vän, och avlossade fler skott. Mannen träffades av ett skott i handen, men ingen gärningsman har kunnat bindas till brottet.

(Annonslänk)

Efter mordförsöket ansökte han brottsskadeersättning, men har nu fått avslag från Brottsoffermyndigheten. Anledningen är att mannen följde med sin vän vid en narkotikatransaktion och betalade av en tidigare drogskuld, vilket enligt myndigheten ökade risken för att bli skadad.

– Genom att följa med din kamrat när han skulle köpa narkotika av en man som han även hade en skuld till efter tidigare inköp har du utsatt dig för en ökad risk att skadas, skriver myndighet i beslutet.

Brottsoffermyndigheten bedömer att brottet har koppling till narkotikaaffärer och har därför fastställer ersättningen till nollställa enligt deras praxis.

Dela artikeln