🕝 1 minuter
United IK toppar serien efter derbyseger mot Assyriska
Publicerad 2 augusti 2022 15:49
Uppdaterad 2 augusti 2022 15:50

Foto: Assyriska.

I helgen möttes Assyriska och United IK Nordic i ett hett derby där tre viktiga poäng stod på spel.

En dramatisk match på Södertälje fotbollsarena som avgjordes i slutminuterna.

Assyriska inledde återstarten som serieledare, men frågan var om Assyriska FF kunde behålla förstaplatsen.

Matchen var väldigt jämn där båda lagen verkade avvakta samtidigt som man minimerade riskerna. Lägger man till alla avblåsningarna och avbrotten kändes det som perfekta förutsättningar för ett mållöst möte. 

Precis innan halvtimmen hann rinna förbi spelade Assyriskas Gavgacioglu fram en helt omarkerad Alagi Sosseh med ett vackert inlägg. Sosseh använde pannan och rakade in bollen. Precis som i första mötet tog Assyriska FF ledningen och såg ut som storleken större.

Men man ska aldrig räkna bort motståndaren, speciellt inte Nordic United som har fina spetskvaliteter. Det visade United kort därpå. Ett snabbt inkast, en oförberedd backlinje, lite motlägg men en kvittering som bör nomineras till årets mål i Sverige.

Uniteds Shergo Shehab halvcyklar in bollen efter att ha hoppat rejält upp i luften.

Lagen gick till halvtidsvila med ställningen 1-1, och såg ut att hålla sig matchen ut. Men på tilläggstid får Nordic en onödig, men rättvis frispark utanför Assyriskas straffområde. I en tilltrasslad situation lyckades United trycka dit ledningsmålet 2-1.

I matchens sista sekunder kunde, och borde Assyriska kvitterat men missade chanserna man fick.

United höll ut och tog tre viktiga poäng i toppstriden. Med förlusten föll Assyriska till tredje plats samtidigt som United klättrade till serieledare.

Läs hela matchrapporten på Assyriskas hemsida.

Dela artikeln