🕝 5 minuter
Ungtupparna briljerade när NIF bjöd på målfest
Publicerad 18 december 2023 02:13
Uppdaterad 2 maj 2024 11:18

#15 Benjamin ”Benji” Lindskog tog chansen och satte sitt andra mål för säsongen. Foto: Roland Osbeck

Inför matchen var det klart att Kevin Rigogiannis och kapten Karljohan Ahlroth skulle missa matchen mot Hagunda. Ahlroth som drog på sig en skada under träningsveckan fick i stället följa laget från bänken och Rigogiannis fick följa matchen hemifrån pga. sjukdom.

Utöver dessa spelare så saknade även NIF Valdemar Ahlroth och Gustav Lindström vilket fick tränaren Nicklas Hedstål att ändra femmorna. En spelare som fick chansen var 20 åriga Kevin Matsson som spelar på dubbellicens vilket gör att han annars spelar sina matcher i division 1 med Nykvarns utvecklingsförening fick spela i tredje formationen.

Det skulle inte ta lång tid innan Mattsson fick hemmapubliken att jubla. 1.38 in i den första perioden visad.

#59 Kevin Mattsson och #8 William Törngren stod för en häftig prestation inför 774 åskådare i Furuborhallen. Foto: RG Foto-Media

Tre spelare som fick chansen var 20 åriga Kevin Mattsson, 20 åriga William Törngren och 18 åriga Benjamin Lindskog. som spelar på dubbellicens vilket gör att de annars spelar sina matcher i division 1 med Nykvarns utvecklingsförening. Det skulle inte ta lång tid innan trion fick hemmapubliken att jubla.

1.38 in i den första perioden hittar Törngren över till Mattsson som hittar luckan mellan benen på Hampus Bodin i Hagundamålet och vilken pangstart hemmapubliken bjöds på. Trion, tillsammans med Oscar Fondelius och Liam Arvidsson, visade från start att det fanns en vilja och hunger för tre poäng. 

NIF som hade övertag spelmässigt hade lägen att utöka sin ledning men ett uppoffrande försvarsspel från gästerna och en stabil Bodin i målet satte stopp för det. I stället fick Hagunda en omställning där Hagundas Kevin Ahlholm kunde sikta in sig och sätta kvitteringen 13.29 som stod sig perioden ut.

#12 Gustaf Sandberg briljerade med sin styrka och beslutsamhet både defensivt och offensivt. Foto: Roland Osbeck

Inledningen av den andra perioden var mer avvaktande från hemmalaget jämfört med den första vilket Hagunda kunde utnyttja ock skapa ett par chanser. Lucas Orrmo i hemmakassen hade en vanlig dag på jobbet där han fick göra ett par räddningar som var nödvändiga för att inte gästerna kunde ta ledningen. 

NIFs Gustaf Sandberg fick värma upp inför den andra perioden och ersätta Filip Ceder i den andra formationen. Sandberg som besitter på mycket erfarenhet kom in i matchen med sin styrka och beslutsamhet som nästintill vann alla sina närkamper.

Tillsammans med kaptenen för dagen, Markus Jonsson, så fanns det inget utrymme för Hagunda att bjudas på chanser. Det farligaste läget för gästerna tog i ribban efter ett avslut av målskytten Ahlholm.

#91 Oscar Janthe klev fram när det behövdes som mest i matchen och gav NIF återigen ledningen. Foto: Roland Osbeck

NIF som även denna match skapar många chanser hade svårt att utöka ledningen då det alltid fanns en klubba eller försvarare i vägen. Publikfavoriten Oscar Janthe tröttnade och slaskade in bollen för att utöka till 2–1. Det var startskottet för ett ryck som hemmalaget. Knappa 23 sekunder senare fick publiken återigen ställa sig upp och jubla när Benjamin ”Benji” Lindskog som var helt felvänd mot målet slår en backhand retfullt förbi Bodin i målet. Passningen kom från Mattsson och skulle innebandyn även räkna med andra assist skulle Törngren även få poäng för det. 

Innan periodpaus fick NIF en kontring och Hampus Ahrén hittade över till Daniel Johansson som satte sitt första mål i SSL. Hemmalaget hade inför den tredje perioden en tremålsledning vilket man inte har haft tidigare i en match under säsongen. NIF som tidigare har fått jaga i tredjeperioden såg sig vara i en ny situation och har själva lyckats vända i underläge. 

#21 Niklas Ohlström med en assist i matchen men spelade fram sina medspelare flertal gånger. Foto: RG Foto-Media

Det blev nervöst inledningen av den tredje perioden när domare Glenn Boström visade tecken för straff efter en situation där en Hagundaspelare nästan bryter sig fri mot Orrmo i målet men stoppas upp av Fondelius. Hagundas Isak Bengtsson fick chansen att reducera när han klev fram för att ta straffen mot Orrmo. Det blev ett tidigt skott som inte överlistar Orrmo som räddar med högerhanden och ställning var oförändrad. 

Hagunda såg lite mer desperata ut i den tredje perioden för att gå på avslut och rubba NIF. Det skulle ge resultat när Carl Wadsten vänder bort Arvidsson och kan sätta reduceringen från pass av Markus Åkerfeldt. Samma Åkerfeldt som var kapten för Hagunda föregående säsong men valde att ta en paus inför denna säsong. Nu var han tillbaka på planen igen mot Nykvarn, utan kaptensbindel men bidrog med sin ledarroll och rutin.

#77 Lucas Orrmo stod för en stark insats och räddade 2(!) straffar vilket gör honom till matchens lirare. Foto: ”RG Foto-Media

Med 5 minuter kvar av perioden vinner Gustaf Sandberg en duell i offensivt hörn och spelar in till en fri Liam Arvidsson som satte 5–2. 

Gästerna tog en timeout och gick för en reducering genom att spela 6 mot 5. NIF:s försvarsspel sattes på prov och visst skulle hemmalaget stänga ner Hagunda. I stället kunde Jesper Lindström sätta 6–2 i tom kasse. Hemmalaget var på väg mot en klar seger men det skulle fortfarande hända saker i slutminuterna. Ahrén som vinner boll på egen planhalva spelar över till Ohlström som åter hittar tillbaka till Ahrén som denna gång löpar mot den tomma målburen och kan enkelt lägga in 7–2.  

Gästerna skulle få en möjlighet till att putsa till slutresultatet efter att man återigen fått en straff till sin fördel. 

Denna gång klev målskytten Ahlholm fram mot Orrmo. Ahlholm som försöker med en dragning vilket Orrmo läser och räddar sin andra (!) straff för dagen. Hemmamålvakten var återigen en stor faktor till att NIF kunde dra ifrån resultatmässigt. 

Nu väntar juluppehåll innan serien vänder och då spelar NIF mot IBF Falun fredag den 29 december klockan 19:00 i Furuborghallen. 

Dela artikeln