🕝 2 minuter
Ungdomar i Hovsjö har väntat länge på nya lokaler
Publicerad 10 maj 2024 10:30
Uppdaterad 19 maj 2024 17:51

Realistpartiets Simon Isso och Joackim Granberg
Foto: Shamash Oyal

Under en nylig diskussion på Hovsjö fritidsgård reflekterade ungdomarna över det ökade antalet besökare från andra fritidsgårdar. I slutet av april hade fritidsgården haft nästan 90 besökare under en kväll. Denna ökning i besöksantal får ungdomarna att fundera över behovet av bättre och större lokaler för framtiden.

– Vi får besök från ungdomar från bland annat Ronna hela tiden och det gör att det blir trångt hos oss på Hovsjö, säger en ungdom till Realistpartiet under besöket.

Under en eftermiddag mötte den tillförordnade verksamhetsledaren, Joakim Sae-Cho, upp Simon Isso och Joakim Granberg från Realistpartiet under ett oväntat besök och diskuterade de nya lokaler som man lovat i flera år. Realistpartiet ser detta som en allvarlig fråga eftersom man inte har tagit upp diskussionen om nya fritidslokaler för Hovsjö i kommunfullmäktige.

Ungdomarna verkar i undermåliga lokaler.

Sae-Cho berättade att man använder vatten från toalettens vattenkran för att värma upp vatten för kaffe, te och nudlar, vilket Granberg från Realistpartiet starkt reagerade på.

Joakim Sae-Cho
Foto: Shamash Oyal

– Man fyller en vattendunk från toaletten för att göra te eller kaffe. Det är skandalöst. Jag blev naturligtvis förbannad och svarade att det knappast finns något viktigare att diskutera än vår framtid, det vill säga våra ungdomar i Södertälje, och att även de bör vara en högsta prioritet, även om de bor i Hovsjö, säger Joackim Granberg.

Efter flera års misslyckade löften om nya lokaler besökte Realistpartiets gruppledare Joackim Granberg och kommunalrådssekreterare Simon Isso Hovsjö Fritidsgård. Under besöket fick de möjlighet att samtala med ungdomar och personal, vilket gav dem insikter i det långvariga behovet av förbättringar. Ungdomarna i området har länge lidit av bristen på passande fritidsanläggningar och hoppas nu på en verklig förändring.

Hovsjö fritidsgård har tillgång till Hovsjö Hubbens idrottshall men får endast boka den två gånger i veckan trots brist på lokalutrymmen.

-Vi får bara använda hallen två gånger i veckan när vi har bokat dagarna. Vi har försökt boka fler dagar men kommunen godkänner inte detta, vilket är frustrerande, säger en annan ungdom till Telgenytt.

Granberg tar bristen på lokalerna på allvar och har lovat ungdomarna att han kommer att driva frågan vidare under kommande kommunstyrelsemöte.

Joakim Granberg, Realistpartiet
Foto: Shamash Oyal

Dela artikeln