🕝 1 minuter
Två frisläppta efter bomblarmet i Glasberga
Publicerad 8 november 2023 14:57
Uppdaterad 8 november 2023 15:00

Arkivbild

Två personer, däribland en skådespelare knuten till SVT, har släppts efter en omfattande polisinsats i Glasberga under helgen. Trots frigivningen har de inte rentvåtts från misstankar som kvarstår efter händelsen.

Under helgen, natten mot lördag, utlöstes ett larm i Glasberga när ett misstänkt farligt föremål upptäcktes vid ett radhus. En termos som misstänktes vara en bomb var orsaken till insatsen efter det att husägaren upptäckte rörelser som detekterats av en övervakningskamera strax efter klockan 03.

På sin hemisda rapporterade polisen att Nationella bombskyddet oskadliggjorde föremålet strax före klockan 07.

Två personer greps
I samband med incidenten inleddes en stor polisinsats i Glasberga, vilket ledde till att två personer greps kort därefter. En av de gripna är, enligt Aftonbladets uppgifter, en skådespelare knuten till SVT.

Personerna anhölls misstänkta för anstiftan till allmänfarlig ödeläggelse, men har nu släppts på fri fot i väntan på utredning. Däremot är båda fortsatt misstänkta i ärendet som, enligt tidningen, kan röra sig om ett utpressningsfall.

– Självklart tittar vi på kopplingar till kriminella nätverk och annan grov brottslighet men det är för tidigt att säga något om det i nuläget, säger polisens presstalesperson till Aftonbladet.

Läs även: – Skådespelare anhållen efter gårdagens polisinsats i Glasberga

Dela artikeln