🕝 1 minuter
Två begärs häktade - Dömts för olaga hot mot familjen
Publicerad 12 juli 2023 11:54
Uppdaterad 12 juli 2023 15:38

Foto: David Fjeldal

Två personer har varit anhållna misstänkta för mordbrand efter söndagens stora villabrand. Enligt uppgifter till Lt har en av de anhållna tidigare dömts för olaga hot mot familjen som bor på adressen. Nu har båda personerna begärts häktade.

Det var på söndagseftermiddagen som räddningstjänsten larmades till Stenevägen i Ritorp efter en stor villabrand. Ingen person skadades i samband med branden, men två personer greps av polis misstänkta för att ha anlagt branden.

– Två personer sitter anhållna för mordbrand, grovt brott. I nuläget bedöms det som grov mordbrand med hänsyn till bland annat värdet/storleken på skadorna. Utredningsläget bedöms som mycket gott, säger polisen till Telgenytt.

Enligt häktningsframställan är de anhållna en tjej och en kille, båda 17 år gamla. Flickan är född år 2006 och är skriven i Falköping, medan pojken är född 2005 och är skriven i Rydaholm.

Båda greps vid 21-tiden på söndagskvällen och har nu begärts häktade, misstänkta för grov mordbrand. I nuläget vill polisen inte kommentera ärendet närmare.

– I övrigt så kommenterar vi inte ärendet mer, säger polisen.

Läs även: – BILDEXTRA / TV: Stor villabrand i Ritorp

Foto: David Fjeldal

Dela artikeln