🕝 1 minuter
Tung förlust för SBBK i den andra finalomgången
Publicerad 23 april 2023 11:56
Uppdaterad 23 april 2023 11:56

Foto: SBBK / Anna Forsström

SBBKs damer vann den första SM-finalen mot Luleå under onsdagen, men i den andra finalmatchen vann gästerna med nästan 40 poängs skillnad.

I den första finalmatchen lyckades SBBK vända och vinna mot storfavoriten Luleå på bortaplan, men under söndagens match var betydligt tuffare motstånd. Södertälje besegrades med hela 94-56.

– Vi gjorde många saker bra senast, men nu när de var mer aggressiva blev det många fel. Vi hade tränat på saker som vi nu gjorde fel. Det här har hänt förut under säsongen, men det var galet hur många turn-over vi hade. Det handlar inte om vem som gjorde det och det, utan nu måste det bli bättre nästa gång. I slutspel spelar det ju ingen roll om man förlorar med en eller 40 poäng. Men cred till Luleå som gjorde det bra, säger coach Sergi Brugué.

Luleå vann matchen mot SBBK genom att dominera den tredje perioden och gjorde 31 poäng mot SBBKss 9 poäng. Mycket tack vare Luleås lagkapten, Ellen Nyström, som spelade en viktig roll i den perioden.

I den första halvleken hade SBBK bra skytte men förlorade ändå på grund av 12-3 i turn-over. Totalt gjorde SBBK 30 turn-over, vilket ledde till att Luleå hade fler avslut och högre skottprocent och visade hög klass.

På tisdag, den 25 april, spelar SBBKs damer den tredje finalmatchen på bortplan klockan 18:30.

Dela artikeln