🕝 1 minuter
Trots SSK:s tuffa säsongsinledning - ordförande Onstrand manar till lugn
Publicerad 6 november 2023 17:48
Uppdaterad 6 november 2023 20:20

Peter Onstrand, styrelseordförande SSK. Privat bild

Det blev visserligen vinst mot Östersund igår. Men av reaktionerna att döma på exempelvis sociala medier finns det en del supportrar som inte är alls nöjda med vad A-laget presterat hittills. I tidigare intervjuer som man kunnat ta del av här på Telgenytt har man kunnat läsa om att spelare och ledare inte heller är nöjda med den poängskörden laget haft så här långt.

På Södertälje Sportklubbs årsmöte i juni omvaldes Peter Onstrand som ordförande för klubben, liksom många andra hade han högt ställda förväntningar på årets A-lagstrupp.

– Givetvis är starten på säsongen för herrarna inte efter förväntan o förhoppningar och vi alla är på olika sätt involverade i hur vi bäst ska komma till rätta med situationen, säger Onstrand i en kommentar till Telgenytt.

Hur går dialogen i styrelsen om läget just nu?

– Tillsammans med Sporten har vi en löpande dialog kring utvecklingen och olika scenarier. Givetvis kommer vi att försöka skapa dom bästa förutsättningar vi kan ge för att uppnå våra mål samtidigt så ska vi i styrelsen inte bidra till att skapa en ytterligare stress i systemet. Det riskerar då mer att göra saken ännu sämre.

Snacket har satt i gång i media och supporterled, som det alltid gör när resultaten inte infriar förväntningarna att det bör göras förändringar i både tränarstaben och spelartruppen. Att det skulle vara förändringar på gång på tränarsidan är inget som är aktuellt i dagsläget om man tolkar Onstrand rätt:

– Det gäller även för tränarna o ledarstaben. Hur kan vi ge dom bäst förutsättningar att få skutan i rätt riktning? Vi har våra idéer o tankar även där. Uppehållet kommer därför lägligt för en omstart för alla.

Telgenytt har bett Onstrand att utveckla vad det innebär mer konkret men har i nuläget inte fått någon ytterligare respons.

– Med full kraft o support ska vi ge oss förutsättningarna att vända på det här. Förhoppningsvis får vi hjälp o stöd i detta även från våra fantastiska fans o partners, avslutar SSK:s ordförande när vi kontaktar honom.

Dela artikeln