🕝 2 minuter
Trots sina första insläppta mål - damlaget vann komfortabelt igen
Publicerad 20 oktober 2023 06:30
Uppdaterad 30 oktober 2023 21:25

SSK:s damlag har varit överlägsna sitt motstånd hittills, huvudtränare Robert Johansson (till höger i bild) syns tillsammans med assisterande tränare Tomas Holmberg Foto: Patric Gill

Damlaget i Södertälje Sportklubb har än så länge varit helt överlägsna sina motståndare i Nationella Damhockeyligan Östra. De fyra första omgångarna hade laget fortfarande inte släppt in något mål.

Med en förkrossande målskillnad, +41 (43 gjorda och 2 insläppta) har SSK gott fram som en ångvält så här långt. I den femte omgången av serien så fick dock SSK se sig släppa in sina två första för säsongen, ej träningsmatcherna inräknade.

Team Uppsala var laget som på torsdagskvällen 19:e oktober gästade Scaniarinken och suddade ut SSK:s nolla i kolumnen för insläppta mål. En motståndare som är det lag som hittills förmått att få iväg flest mot SSK:s mål (18) men också det lag kvällens hemmalag i sin tur fått iväg flest avslut på (74). Siffror som vittnar om att segermarginalen kunde blivit mycket större.

– Vi måste spela hela matchen i 60 minuter, sedan kommer det vara skillnad i prestation men inte så stor som idag och någon mer match vi har haft, säger Robert Johansson till Telgenytt.

74 skott och 7 mål låter väldigt ineffektivt.

– Vi vill göra det lilla extra med ett extra pass istället för att ta avslut och jobba på returer.

Att det skiljer i kvalité på SSK och motståndarna så här långt är tydligt när man ser segersiffrorna för SSK-Dam och i övrig statistik. Ett annat tecken på det är att damlagets tränare inte är riktigt nöjd med helheten över 3 perioder:

– Tycker vi kommer ut bra i första perioden och följer gameplan med snabba omställningar och att spela ett rakt spel mot mål och det ger 3-0. Resten av matchen är delvis bra men vi är inte tillräckligt noggranna, åker inte tillräckligt med skridskor, tar lite långsamma beslut.

(Annonslänk)

– Sista halvan av matchen slutar 2-2 det är inte tillräckligt bra hel enkelt, fortsätter Johansson något missnöjd med prestationen sett över 3 perioder.

Hur jobbar ni för att förbereda er för tuffare motstånd längre fram, kan inte det bli svårt nu när det går lite för lätt att vinna matcherna?

– Vi behöver hitta sätt att få upp vår lägsta nivå och en del är att vara mer konsekventa och göra det vi är överens om.

Johansson påpekar också vikten av kravställning och att hela tiden påminna varandra i gruppen om goda vanor, ge energi, tävla på träning och matcher, hela tiden göra varandra bättre.

– Vi söker även utmaningar med träning och matchspel mot våra U-lag i klubben för att driva tempo och kampmoment till en annan nivå, avslutar han.

Nästa match för SSK:s damlag är 29:e oktober 16:00 då de möter serietvåan Haninge Anchors på hemmaplan.

De statistiska siffrorna är hämtade från Swehockey

Dela artikeln