🕝 1 minuter
Tröja nr 5 får oss att alltid minnas
Publicerad 18 december 2022 11:53
Uppdaterad 18 december 2022 11:53

Bitte Andersson och Ann-Marie Wikner i Blombackahallen. Här efter 2:a SM-guldet 1978-79. Foto: Bitte Andersson

Till minne av Ann-Marie Wikner. 

Du kom till oss i SBBK säsongen 1976-77. Vi visste alla att värvningen av dig skulle betyda att vi blev ett topplag. Din längd och fysik gjorde att vi fick den sista pusselbiten på plats. Vår coach Håkan Wettersten tränade extra med dig efter varje träning, detta gjorde att du blev en av Sveriges absolut bästa spelare genom tiderna, du dominerade även stort i landslaget.

Åtta år i rad lyckades vi tillsammans med våra lagkamrater vinna åtta SM-guld, vilken prestation av oss alla. 

Du leder klubbens maratonliga överlägset. Din meritlista är helt otrolig. 

SBBK var ju som en familj för oss. Vi delade både glädje och sorg under karriärerna och det fortsatta livet. Men blev ännu starkare de sista åren. Förlusten av din son Fredrik blev så smärtsam. Men du var så stolt och glad över att du hade Alexander. Men tyvärr tog cancern över din kropp, det där lilla märket på ryggen som spred sig så snabbt. 

Jag saknar dig så mycket. Men jag tar med mig alla fina minnen vi hade tillsammans och med våra lagkamrater i SBBK och landslaget. Våra härliga matcher där vi sprang i från motståndarna, du tog returen, passade ut bollen snabbt och vi bara malde ner motståndarna med snabba uppspel. Samt den där matchen när du gjorde 60 poäng, helt magiskt. 

Din tröja nr 5 som hänger i Täljehallen kommer göra att vi vid varje match vet att du finns med oss. Tack älskade kompis för så många härliga år tillsammans. Vila i frid! 

Bitte Andersson

Dela artikeln