🕝 1 minuter
Tre tonåringar häktade - Gömde flera pistoler i skogen
Publicerad 18 juli 2023 18:33
Uppdaterad 18 juli 2023 18:33

Arkivbilder

Föregående vecka greps tre personer i Ronna, misstänkta för att ha gömt en låda med två pistoler. De gripna personerna är i åldrarna 15-17 år och har nu häktats misstänkta för grovt vapenbrott.

Sent på torsdagskvällen den 13 juli, vid 20-tiden, greps tre minderåriga personer, en 15-åring, en 16-åring och en 17-årig man i Ronna. Anledningen till gripandet var misstanke om grovt vapenbrott. Enligt uppgifter till Lt hade polisens spanare strax innan gripandet observerat dem när de bar en låda in i skogen i Ronna – men återvände utan den.

Efter en omfattande sökinsats, där bland annat hundar användes, lyckades polisen hitta den gömda lådan som inte var nedgrävd. Lådan innehöll två pistoler.

De tre personer som sågs med lådan greps av polisen och enligt Lt misstänker polisen att samtliga tonåringarna fungerar som springpojkar åt Ronnafalangen som vilka är involverade i en våldsam konflikt med en andra kriminella i Södertälje.

Samtliga tonåringar är skrivna i Södertälje och sitter häktade, misstänkta enligt en häktningsframställan, med sannolika skäl för grovt vapenbrott.

Dela artikeln