🕝 1 minuter
Tre personer gripna - Polisen utreder misstänkt mordförsök
Publicerad 5 februari 2023 15:58
Uppdaterad 5 februari 2023 16:04

Arkivbild

Under lördagskvällen hördes skottlossning i samband med ett inbrott i Södertälje. En person vårdas på sjukhus och tre personer har anhållits.

Under lördagskvällen inledde polisen en förundersökning om inbrott, vapenbrott och ett misstänkt mordförsök. Men enligt polisen är det i nuläget oklart om det finns en koppling mellan gårdens händelser.

– Vid sjutiden på lördagskvällen fick vi ett samtal om inbrott i Brunnsäng. I samband inbrottet ska smällar hört som tolkades som skottlossning och tre personer ska därefter setts lämna platsen, säger polisens presstalesperson, Rebecca Landberg, till Telgenytt.

När polisen kommer fram till platsen har de misstänkta gärningspersonerna lämnat, men däremot kunde polisen konstatera om att någon försökt bryta sig in i ett förråd/garage. En polisinsats inleds varpå tre personer frihetsberövas och sitter nu anhållna efter beslut från åklagare.

Kort efter händelsen i Brunnsäng får polisen information om att en person självmant tagit sig till sjukhus för vård av skador. Om personen vårdas för skottskador kan polisen i nuläget inte bekräfta, men enligt en källa till LT rör det sig om att personen skottskadats på Åsbovägen i Brunnsäng och träffats av en kula i ansiktet.

Polisen utreder om det finns ett samband.

– Vi vet inte om det finns en koppling mellan inbrottet och personen som tog sig till sjukhuset senare på kvällen. Vi vet inte heller var skadorna kommer ifrån, men vi undersöker det. Den skadade personen vill inte prata med oss, säger Landberg på polisen till Telgenytt.

Efter lördagens incident i Brunnsäng har polisen inlett förundersökningar om inbrott samt vapenbrott.

I samband med att personen självmant tog sig till Södertälje sjukhus har en förundersökning om mordförsök inletts. Det är i nuläget oklar hur allvarlig den skadade personen är.

Dela artikeln