🕝 1 minuter
Tre personer dömda till fängelse efter tillslag i Nykvarn
Publicerad 6 juni 2021 02:00
Uppdaterad 6 juni 2021 02:00

Det var i februari i år som polisen och Arbetsmiljöverket gjorde ett gemensamt tillslag mot ett misstänkt företag i Mörby Nykvarn. Vid tillslaget grep polisen fler personer som Södertälje tingsrätt väckte åtal mot i maj efter att ha hittat stora mängder av smugglat alkohol och cigaretter. Totalt rörde det sig om 30 lastpallar med 8 292 liter sprit, 5 858 liter vin och 5 156 liter öl samt 90 000 cigaretter i en låst lokal på företagets område, skriver lt.

Två av dessa var en man och en kvinna, bägge i 50 års åldern, samt en 45 årig man. Alla tre åtalade nekade till brott. 

Vid en husrannsakan i 45-åringens bil och bostad hittade polisen alkohol, cigaretter och en ryggsäck med över en miljon i kontanter som han inte visste var det kom ifrån.

Den 50 årige mannen skyller ifrån sig och påstår att andra kriminella tvingat honom att förvara varorna efter att ha dragit på sig stora spelskulder. Den jämnåriga kvinnan hävdar att hon trodde att allt var avsedd för eget bruk.

Nu avfärdar Södertälje Tingsrätt alla ursäkter och dömer mannen och kvinnan i 50 års åldern till vardera ett år och tre månaders fängelse. 45 åringen tilldelas ett straff på fängelse i ett år och sex månader.

Dela artikeln