🕝 2 minuter
Tränarna efter derbyt - "Ställningskrig där ute"
Publicerad 15 augusti 2022 09:00
Uppdaterad 15 augusti 2022 09:59

Assyriskas tränare Mahdi Vaseghpanah och Syrianskas Steven Younan. Foto: Alex Ataseven / Shamash Oyal.

Under söndagen spelade Assyriska och Syrianska oavgjort inför tusentals åskådare på Södertälje Fotbollsarena.

Tränarna i respektive lag hade gärna sett en annan utgång i resultatet, men var dock överens om att matchen i sin helhet var väldigt jämn.

– Det är en jämn match. Sista 20 minuterna var som de 20 första minuterna i matchen, det är ställningskrig. Mycket långa bollar och det blir inget riktigt spel, både från oss och Assyriska, säger Syrianskas tränare Steven Younan till Telgenytt.

Är du nöjd med resultatat?

– Nej, inte som matchen såg ut. Om man ska titta på de farligaste målchanserna så är det ändå vi som hade dem. Assyriska har ett par lägen, men vi hade fyra bra målchanser och Assyriska hade kanske två. 1-0 till oss hade varit med rättvist, säger Younan.

Fulla läkare och en härlig stämning, hur känns det att supportrarna hittat tillbaka igen?

– Det var längre sen man såg Syrianska supportarna här. Jag kommer inte ihåg sist vi hade fullsatt här. Vi är ett ungt lag och vi har redan uppnått alla förväntningar alla hade på oss. Vi ska inte vara där vi är nu, killarna har genom ren vilja och hjärta tagit sig hit, säger Syrianskas tränare.

En härlig stämning från båda läktarna under Söndagen. På bild Syrianskas läktare. Foto: Shamash Oyal.

Syrianska är på en fjärde plats med fyra poäng till serieledarna IK United. Hur ser du på det?

– Vi kommer hamna topp två, vi kommer ta klivet upp, säger Younan.

Men det är inte bara Syrianska som är med i toppstriden.

Assyriska ligger, efter gårdagens match, endast tre poäng bakom serieledarna. Något som Assyriskas tränare ser postivt på.

– Det är fortfarande en fight, vi har en bättre målskillnad än vad dom har. United har Syrianska kvar, Smedby och Nyköping i sista fighten. 9 matcher återstår så det är långt kvar. Vi har nästa match nu på lördag, så vi har fullt fokus på den nu, säger Assyriskas tränare Mahdi Vaseghpanah till Telgenytt.

Vad tycker du om matchen mot Syrianska?

– Det var ställningskrig där ute. Defensivt gjorde vi det otroligt bra, men offensivt brister vi lite. Vi hade ett läge i första halvlek där vi ska göra mål och ett läge i andra. Sådana matcher får man inte fler än en eller två chanser, då ska dom sitta, säger Mahdi.

Assyriskas läktare. Foto: Shamash Oyal.

– Det var varken spel från våra sida eller deras sida. Det var krig och mycket kamp, det var en sådan match, det blir mycket smällar. Det var inte så mycket skönspel utan det var längre bollar och det passar inte oss att spela den typen av fotboll. Vi vill helst spela fotboll, men det gick inte den här gången, avslutar Mehdi.

Nästa match spelar Assyriska mot Trosa-Vagnhärad på bortaplan den 20 augusti. För Syrianska del spelas nästa match hemma på söndag där de tar de tar emot Arameiska-Syrianska i ett nytt syskonmöte.

Dela artikeln