🕝 1 minuter
Traditionella loppet hålls dagen före Södertäljefestivalen
Publicerad 19 augusti 2023 06:00
Uppdaterad 18 augusti 2023 17:33

Foto: Alexander Isa

Anmälan för årets Södertäljelopp har öppnat. Det årliga loppet arrangeras av flera idrottsföreningar i Södertälje och äger rum dagen före Södertäljefestivalen.

I förra årets upplaga lockade arrangörerna, Södertälje Idrottsförening, Södertälje Basketbollklubb och Södertälje Sportklubb, en stor publik.

Södertäljeloppet erbjuder två distanser, 5 km eller 10 km. Vid Storgatan (Gågatan) håller 10 km-löparna till vänster och 5 km-löparna till höger. Efter 5 km varvar 10 km-löparna och fortsätter sedan på ett andra varv.

Det är dock inget krav att delta genom att springa. För de som vill vara med på loppet är det fullt möjligt att promenera sträckan.

– Ni som vill springa fort tar plats längre fram i starten. Ni som vill ta det lugnare startar längre bak. Ni som tar det lugnt håller sedan lite till höger så kan man “köra om” till vänster, skriver arrangören på hemsidan.

Banan består till största delen av asfalt och gatsten, med en mindre del grus. Deltagare uppmanas att använda trottoaren och cykelvägen i största möjliga mån.

Anmäl dig till Södertäljeloppet här.

BILDEXTRA: Södertäljeloppet lockade storpublik

Dela artikeln