🕝 1 minuter
Torekällbergets nya utställning reser tillbaka i tiden
Publicerad 15 juni 2023 06:00
Uppdaterad 16 juni 2023 00:26

Foto: Södertälje kommun

Nu inviger Torekällbergets sin nya lekfulla utställning ”Bland folk och fä” som tar oss tillbaka till 1800-talet. Kalasfirande med varieté, hantverk, musik, roliga aktiviteter och underhållning väntar hela familjen under tre dagar.

Utställningen tar oss med till Råbygården år 1864 och skapar en magisk tittskåpsupplevelse in i historien. Under tre dagar, med start imorgon fredag den 16 juni klockan 13:00, får både barn och vuxna möjligheten att utforska formgivningen och utställningsbyggande som Tor Svae har ansvar för.

– Det har varit roligt och lärorikt att få jobba med Tor Svae som är prisbelönt formgivare och konstnär. Han har tidigare byggt flera barnutställningar åt museer som Junibacken och Lill-Skansen, säger Kristina Svidén, intendent på Torekällberget och projektledare för utställningen.

Finansieringen av utställningen möjliggjordes av Kulturrådets återstartsbidrag till kulturen. Under de tre dagarna vaknar historien till liv på Torekällberget, där aktörer och kulturarvspedagoger gestaltar människorna som bodde på Råbygården år 1864. Besökarna får chansen att stiga in i miljöerna och resa tillbaka i tid och rum.

Invigningen imorgon på Landet-området, intill djurhagarna på Torekällbergets friluftsmuseum leds av Eva Pedersen-Wallin (S), ordförande för kultur- och fritidsnämnden.

(Annonslänk)

Dela artikeln