🕝 2 minuter
Toppolitiker lämnar Moderaterna - Vill se ett maktskifte
Publicerad 7 maj 2024 15:45
Uppdaterad 19 maj 2024 17:59

Foto: Alexander Isa

Marita Lärnestad, som tidigare varit oppositionsråd för Moderaterna mellan 2002 och 2018, har tagit beslutet att lämna partiet för att ansluta sig till Liberalerna i Södertälje. Efter tolv år som gruppledare för Moderaterna i staden motiverar hon sitt val med Moderaternas beslut att bli stödparti till Socialdemokraterna.

– Jag var engagerad i Moderaterna för att jag ville se ett borgerligt maktskifte i Södertälje. När Moderaternas nya ledning valde att istället bli stödhjul till Boel Godner och Socialdemokraterna valde jag att gå ur, säger Marita Lärnestad, (L) f.d. moderat oppositionsråd.

(Annonslänk)

Efter att ha varit en framträdande gestalt inom Moderaterna i Södertälje i över ett decennium har Marita Lärnestad tagit det överraskande steget att gå över till Liberalerna. Under sin tid som oppositionsråd för Moderaterna och som gruppledare för partiet har hon spelat en betydande roll i den politiska arenan i staden.

Vi är väldigt glada att välkomna Marita. Med hennes decennielånga erfarenhet i Södertäljepoltiken
blir hon stor tillgång och förstärkning för Liberalerna. Vi välkomnar Marita och andra svikna tidigare
moderater till Liberalerna Södertälje, säger Metin Hawsho (L), gruppledare.

Lärnestad motiverar sitt beslut med Moderaternas strategiska vägval att bli ett stödparti till Socialdemokraterna, vilket inte överensstämde med hennes politiska övertygelser och visioner för Södertälje. Genom att ansluta sig till Liberalerna söker hon en plattform som bättre harmonierar med hennes politiska synsätt och målsättningar för stadens framtid.

– I 35 år har jag arbetat för ett maktskifte i Södertälje, nu vill jag avsluta arbetet i ett klart
borgerligt parti med Liberalerna, säger Marita Lärnestad, (L).

(Annons)

Den 16 maj, mellan kl 10-15 anordnas utbildningsmässa i Xenter i Tumba. Är du nyfiken på komvux – Klicka på bilden.

Dela artikeln