🕝 2 minuter
Tony Garabet (KD) : - "Låt oss inte ge upp hoppet"
Publicerad 8 oktober 2022 08:30
Uppdaterad 8 oktober 2022 05:05

Foto: Privat.

Oron för det ökade våldet sprider sig i Södertälje. Som svar för senaste tidens dödsskjutningar har Polismyndigheten svarat med att etablera en nationell förstärkning i Södertälje.

Nu uttrycker även Södertäljeprofilen, Tony Garabet, sin oro efter dödskjutningarna.

– Det är tragiskt och ledsamt. Mina tankar och hjärta går till hela Södertälje, de som är i sorg och de som är oroliga, säger Kristdemokraten, Tony Garabet, till Telgenytt.

Södertäljeprofilen och ungdomscoachen Tony Garabet, som ställde upp för Kristdemokraterna inför valet 2022 och röstades in i kommunfullmäktige på första försöket, ser en oroväckande trend.

– Jag har bott i Södertälje i 22 år och det som händer på senare tid i Södertälje har eskalerat. Det är oroväckande, inte minst när oskyldiga människor dör eller skadas, säger Garabet.

På grund av dödsskjutningarna, och det eskalerade våldet, har Södertälje få nationell förstärkning. Det innebär förstärkning med utrednings- och polisiära resurser från hela Stockholmsregionen och NOA, polisens nationella operativa avdelning.

Klicka på bilden för att komma till Södertäljes populära biljardbar.

Garabet kämpat hårt och kampanjade aktivt sedan han gav sig i politiken tidigare i år, men arbetet med ungdomarna har han inte skärt ner på. Nu uppmanar han ungdomarna att vara försiktiga, rädda om varandra samt ta avstånd från all kriminalitet.

– Ni är så viktiga och är samhällets framtid. Ta skolan på allvar som leder till er en fin utbildning. Engagera er i någon form av idrott eller aktivitet på fritiden och viktigaste av allt, respektera och älska alla människor, stora som små. Inte minst era föräldrar och alla era lärare, säger Garabet.

Men Tony Garabet vill även ge ett budskap till föräldrarna som han anser har ett stort ansvar.

– Tillbringa mera tid med era barn, lyssna på dem, var där för dem och ha intresse i allt gör. Se även till att barnen har en meningsfull fritid och ha alltid en bra dialog med skola, fritidsgården och deras aktiviteter, säger han.

Vidare framför han att stöd finns att få för de föräldrar som behöver hjälp.

– Ni kan alltid vända er till skolans elevhälsa, lärare, ledare eller Södertälje kommun. Låt oss inte ge upp hoppet och låt oss besegra det mörka med det ljusa, avslutar Tony Garabet (KD).

Dela artikeln