Debatt
🕝 2 minuter
"Tomas Karlsson på LT måste kunna behärska sig själv"
Publicerad 16 september 2022 13:31
Uppdaterad 1 maj 2024 15:17
Detta är en argumenterande text. Åsikterna i artikeln är skribentens egna.

Skärmdump. LT.

LT:s centerpartistiske ledarskribent, Tomas Karlsson, skriver att partikamraterna hugger David Winerdal (KD) i ryggen.

Tomas Karlsson har med stor sannolikhet inte full insyn över KD:s beslut. Men att sätta sig ner och skriva när man är förbannad över politiska beslut är inte en klok idé. Du borde veta bättre Karlsson.

Vem vet vad beslutet grundar sig i, om inte KD-styrelsen själva. Så jag antar att Tomas Karlsson på LT med stor sannolikhet spekulerar i sin artikeln.

I Karlssons text syns det tydligt hur rasande han är över Kristdemokraternas beslut om att peta bort gruppledaren David Winerdal. Därefter anklagar han Robert Halef i princip för att vara en maktgalen politiker som vill roffa åt sig den stora kronan, kalla det för ”Kuppen i KD” och samtidigt lyfter han Winerdal som någon slags Messiah som frälst Kristdemokraterna i Södertälje.

Ska bli intressant att se hur många personröster David Winerdal fick i Södertälje, men till saken.

Det är allvarliga påstående mot Halef som Tomas Karlsson på LT inte har grund för. Att anklaga partikamraterna för ”hugga David i ryggen” och anklaga Halef för ”palatskupp” är grova anklagelser.

Har du stöd för dina påståenden Tomas Karlsson eller är du bara van att kunna skriva blask utan att ifrågasättas.

David Winerdal öppnade tidigare upp för ett samarbete med Vänsterpartiet och fick alla KD-väljare att gå upp i taket. Vi ska heller inte glömma den enorma kritiken från KD-väljare i Södertälje över ett rödgrönt samarbete. Kan det vara så att Kristdemokraternas styrelse försöker upprätta sitt anseende i Södertälje.

Och precis som du skriver i din text Tomas Karlsson, så har Winerdal stängt dörren för Sverigedemokraterna, Realistpartiet och Vänstern. Vem vill han samarbeta med när det bara återstår Liberalerna och Moderaterna. Hade Winerdal kanske en helt egen agenda, gentemot sina väljare, som ledde till det enhälliga styrelsebeslutet som orsakade hans petning.

Skulle det vara fallet så har Winerdal inte följt KD:s linje. Då kan det lika gärna vara KD:s väljare som blev knivhuggna i ryggen.

Och Tomas Karlsson, lugna nerverna nästa gång du sätter dig framför ett tangentbord. Din uppgift är trots allt att vara neutral, men jag förstår din frustration.

Tack för mig.

KD-väljaren

Dela artikeln