Nöje
🕝 1 minuter
Tom Tits och Torekällberget i nytt samarbete - "Känns helt rätt"
Publicerad 10 juli 2024 11:00
Uppdaterad 10 juli 2024 11:00
Toni Nieminen, konditor, och Sisia Lopez Müller, caféansvarig på Lindbloms kafé & bageri. Foto: Niclas Carlsson

Tom Tits och bageriet på Torekällberget har inlett ett samarbete för att erbjuda ett förstklassigt utbud. - Det känns helt rätt, säger Daniel Magnusson, kökschef på Tom Tits.

Både Tom Tit och Torekällberget är dedikerade till att erbjuda mat- och smakupplevelser utöver det vanliga. Lindbloms kafé & bageri, som är känt för sina traditionella bakverk, kommer nu att erbjuda specialbakverk inspirerade av Tom Tits aktuella utställning "Träna som en astronaut".

- Torekällberget och Tom Tits Experiment har många beröringspunkter och möjligheter till samarbete. Jag ser det här som ett första steg i ett gemensamt arbete att skapa minnesvärda och smakrika upplevelser för båda verksamheternas gäster - både långväga och lokala. Vem vet vad vi hittar på härnäst, säger Viveka Andersson, museichef på Torekällberget. 

Kreativa godsaker och klassiska bakverk. Foto: Niclas Carlsson

Förutom att njuta av kreativa godsaker och klassiska bakverk, bidrar samarbetet mellan de två aktörerna till att göra Södertälje till ett attraktivt besöksmål och skapa cirkulära synergieffekter. Till exempel, kanelbullar som annars skulle ha slängts omvandlas till skorpor och används som ingrediens i desserter som frozen cheesecake och äppelkaka.

Daniel Magnusson, kökschef på Tom Tits Experiment, betonar vikten av detta samarbete.

- Det känns helt rätt att stötta denna typ av samhällsansvar, säger han.

Tom Tits och Torekällberget i nytt samarbete. Foto: Niclas Carlsson
Dela artikeln