🕝 1 minuter
Tingsrätten dömer sportchef för olovlig spelverksamhet
Publicerad 21 november 2023 13:22
Uppdaterad 21 november 2023 15:21

Foto: Alexander Isa

En sportchef i en elitförening åtalades tidigare i år, misstänkt för att ha drivit en olaglig spelklubb. Nu har mannen dömts i tingsrätten för grov olovlig spelverksamhet rapporterar LT.

Det var i november 2020, under en razzia, som polisen avslöjade en lokal i centrala Stockholm där pokerspel pågick med ett tiotal personer. Hundratusentals kronor i kontanter, som hittades i ett kassaskåp, samt spelutrustning beslagtogs.

Polisen riktade misstankarna mot en man i 40-årsåldern, misstänkt för att ha hyrt lokalen. Åtal mot mannen, som är bosatt i Södertälje och även är sportchef i en fotbollsklubb, väcktes tidigare i år. Han misstänktes då för olovlig spelverksamhet.

Domen har nu fallit i tingsrätten. Trots sitt nekande dömdes mannen för grov olovlig spelverksamhet till en villkorlig dom kombinerad med 70 dagsböter, satta till 320 kronor vardera. Detta innebär att mannen totalt ska betala 22 400 kronor i böter.

Fotbollsförbundet har inte inlett någon egen utredning mot sportchefen eller klubben, detta då det misstänkta brottet begåtts av en privatperson.

Enligt LT kommer mannen att överklaga domen.

(Annonslänk)

Dela artikeln