🕝 2 minuter
Tim Isak, den dolda stjärnan.
Publicerad 21 maj 2021 02:00
Uppdaterad 21 maj 2021 02:00

I den fysiska världen är Tim Isak ödmjuk, trevlig, glad och för många lite okänd. Men bland E-sports människor är han en megastjärna, känd under namnet ”Mann3n”. Som ”Mann3n” är han hård, skoningslös och respektlös. Tim Isak är 21 åringen som äger den digitala spelplanen.

Att stämma träff med Tim Isak är något vi får kämpa för. Han bor visserligen i Södertälje, men är ändå svår att nå. För att få till en träff tvingas vi ner till Södertäljes populära partybutik Festerix som huserar i Lunagallerian. Överallt svävar vackra och färglada ballonger i lokalen och väntar på att bli upplockade av beställande kunden. Det är studenttider och Tim är fullt sysselsatt med att hjälpa sin bror Nour som har upp till halsen att göra. Det är här man kan få träffa på Tim Isak med jämna mellan rum.

– Jag hjälper min bror så ofta jag kan, men annars är jag hemma och fokuserar på mitt, berättar Tim med ett leende.

För många är E-sport fortfarande okänd mark, men för Tim Isak så har det alltid varit en del av hans liv. Det hela började när han var cirka 8 år och tittade på sin äldre bror som spelade, men det var inte förens året 2015 som det verkligen tog fart för Tim.

– Jag tyckte det såg så himla spännande och roligt ut, det tog inte lång tid innan jag fastnade helt, skrattar Tim.

Fram till idag så har Tim uppskattningsvis haft över 8-9000 speltimmar. Det sägs att hårt arbete lönar sig och det har det även gjort för den unge Tim Isak. Idag spelar han på Elitnivå för NiP:s akademilag Young Ninjas och uppmärksammats av bland annat Expressen och Esportspegeln.

– Samtidigt som jag spelar på heltid så pluggar jag även i högskola, så jag försöker kombinera både studier och spelandet. Men det är ju tufft, tanken är kanske att pausa pluggandet lite och fokusera på Young Ninjas. Jag vill lägga all min energi på det jag tycker är kul, men vi får se berättar Tim.

I en artikel från 12 maj rapporterade Expressen om ett av de mest intressanta svenskmötena i CS:GO på länge i Loot.bet säsong 9. I ena laget fanns Tim Isak och i den artikeln beskrivs Tim ”Mann3n” Isak som en av dom bästa spelarna. Och april i år uppmärksammades han även av Emil och Pontus på Esportspegeln som kallar Tim Isak för ”Den absolut bästa CS talangen på den svenska marknaden

Hur känns det att bli uppmärksammad av så stora plattformar som Expressen och Esportspegeln?

– Det känns otroligt kul att få höra så himla fina ord, uppskattas verkligen. Jag gör ju det jag tycker är kul och trivs med, så det känns fantastiskt säger Tim.

Young ninjas är idag NiP:s akademilag men Tim Isak siktar högt och vill kliva in på den stora scenen där drömmen är att få spela Major i CS:GO. I år spelas Major-mästerskapet i Avicii Arena 4-7 november, där deltagare tävlar om en enorm prispott på 2 miljoner dollar. Vägen dit är tuff med hård konkurrens från hela världen. Men Tim och Young Ninjas är inte helt lottlösa. Bara i år har laget kammat hem 3 utmärkelser och ca 30 000 dollar i prispengar;

  • Atlantic Esportal Invitational – 1a plats
  • Elisa nordic championship Sweden – 1a plats
  • Elisa Invitational Spring 2021 – 4de plats

Vi vill gärna ta mer av hans tid, men vi blir påminda om att vi faktiskt besöker honom under arbetstid då vi märker att det börjar trilla in lite folk som väntar på hjälp. Tim Isak och Young Ninjas resa har precis börjat och vi är övertygade om att vi kommer få se mer av unge Tim!

Dela artikeln